OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, a instalat panouri fotovoltaice în 110 benzinării OMV şi Petrom din România, în cadrul unui program de investiţii care a însumat circa 3 milioane de euro, până în prezent. Energia electrică produsă de panourile fotovoltaice acoperă până la 25% din consumul unei staţii de alimentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, a instalat panouri fotovoltaice în 110 staţii de alimentare OMV şi Petrom din România, în cadrul unui program de investiţii care a însumat circa 3 milioane de euro, până în prezent. Până la sfârşitul anului curent, numărul de staţii dotate cu panouri fotovoltaice va creşte până la 150 de unităţi, respectiv până la aproximativ 30% din reţeaua de staţii OMV şi Petrom din Romania”, anunţă compania.

Producţia anuală estimată a panourilor fotovoltaice va fi de 2.700 MWh, ceea ce echivalează cu energia necesară anual pentru 1.500 apartamente.

„Reducerea emisiilor de carbon este un obiectiv foarte important pentru noi, fie că vorbim de operaţiunile proprii sau de produsele pe care le punem la dispoziţia clienţilor noştri. Instalarea panourilor fotovoltaice permite reţelei noastre de retail să facă un pas înainte în această direcţie. Obiectivul nostru este ca, până în 2025, jumătate din întreaga reţea de staţii a OMV Petrom din România să fie staţii <<solare>>, cu un consum redus de energie”, spune Radu Căprău, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Rafinare si Marketing. 

OMV Petrom şi-a propus să atingă neutralitatea emisiilor de carbon pentru operaţiunile proprii până în 2050 şi să contribuie la procesul de decarbonare a clienţilor săi. Pentru a genera noi proiecte cu emisii de carbon reduse şi zero, compania va investi 3,7 miliarde de euro din planul de 11 miliarde de euro până în 2030. Acesta este cel mai amplu plan de investiţii private din sectorul energetic românesc.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de aproximativ 47 milioane bep în 2021. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a aproximativ 790 benzinării, sub două branduri, OMV şi Petrom.

Acţiunile OMV Petrom sunt tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori din Londra. OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,6% din acţiunile OMV Petrom, iar 28,4% sunt deţinute de persoane fizice şi juridice.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu circa 35 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005 - 2021. În aceeaşi perioadă, compania a investit aproximativ 17 miliarde euro. 

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. În perioada 2007 - 2021, compania a alocat peste 80 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală.

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom şi-a anunţat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informaţiilor financiare referitoare la schimbările climatice) privind riscurile şi oportunităţile asociate schimbărilor climatice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.