Nvidia şi-a consolidat joi statutul de cea mai valoroasă companie din lume, după ce acţiunile producătorului de semiconductori au urcat cu 2,5% ,pentru a atinge un nou record, în condiţiile în care partenerii Dell şi Super Micro Computer au primit comenzi de servere pentru startup-ul AI al lui Elon Musk, transmite Reuters.
Nvidia, a cărei capitalizare de piaţă a depăşit-o pe cea a Microsoft marţi, a adaugat aproape 84 de miliarde de dolari la valoarea sa de piaţă, de 3.340 miliarde de dolari, la nivelul actual al preţului acţiunilor, de 138,99 de dolari pe unitate.
Microsoft avea o valoare de piaţă de 3.320 miliarde de dolari, la ultima încheiere.
Acţiunile sale au scăzut joi cu 1% la 442 de dolari în tranzacţiile timpurii.
Acţiunile Dell Technologies şi Super Micro Computer au crescut cu 4%, respectiv 4,5%.
Companiile produc servere echipate cu cipuri Nvidia, permiţându-le să valorifice cererea în creştere pentru procesoare care alimentează practic toate aplicaţiile AI.
Musk a declarat miercuri, pe platforma sa de socializare X, că Dell şi Super Micro furnizează rafturi de server pentru supercomputerul xAI, care va fi folosit pentru a extinde capacităţile instrumentului său AI, Grok.
El a spus la începutul acestui an că antrenarea modelului Grok 2 a necesitat aproximativ 20.000 de unităţi de procesare grafică Nvidia H100 şi că modelul Grok 3 şi nu numai ar necesita 100.000 de cipuri Nvidia H100.
”În timp ce Microsoft cheltuie şi câştigă bani în AI, Nvidia face bani ,şi mulţi bani şi profituri în AI. De aceea nu poţi scrie Nvidia fără AI”, a declarat Jake Dollarhide, director executiv al Longbow Asset Management.
Preţul acţiunilor Nvidia s-a triplat până acum în acest an, stimulând câştigurile pe piaţa mai largă.
Acţiunile Super Micro şi-au triplat valoarea în aceeaşi perioadă, în timp ce acţiunile Dell au crescut cu aproape 95%.
Indicele Philadelphia SE Semiconductor a crescut cu aproape 34% de la cel mai recent minim din aprilie şi a închis marţi la cel mai mare nivel din istoria sa.
”Aceasta va fi o piaţă tehnologică în care cei puternici vor deveni mai puternici, pe măsură ce tehnologia AI ajută Big Tech Stalwarts să monetizeze bazele lor masive instalate în întreaga întreprindere (Microsoft, Oracle, Dell, Amazon etc.) şi peisajul consumatorilor (Meta, Apple, Google). în următorii ani”, a declarat analistul Wedbush Securities Dan Ives.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.