Numărul de autorizaţii de construcţii pentru clădiri rezidenţiale a scăzut în februarie cu 5,7% faţă de aceeaşi lună a anului anterior, până la 2.367, contracţia fiind generată mai ales de scăderea cererii în zona Capitalei şi în Banat, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).
În ianuarie, numărul de autorizaţii a crescut cu 9,2% faţă de ianuarie 2016, până la 1.561.
În luna februarie 2017 s-au eliberat 2.367 autorizaţii pentru construirea de clădiri rezidenţiale, din care 69,2% sunt pentru zona rurală. Cea mai mare creştere a fost observată în zona Moldovei, iar cea mai mare scădere în Bucureşti-Ilfov.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”În luna februarie 2017 faţă de aceeaşi lună a anului precedent, se remarcă o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (-142 autorizaţii), scădere reflectată în următoarele regiuni de dezvoltare: Bucureşti-Ilfov (-170 autorizaţii), Vest (-68), Sud-Muntenia (-59) şi Sud-Vest Oltenia (-11). Creşteri s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (+86 autorizaţii), Centru (+54), Nord-Vest (+20) şi Sud -Est (+6)”, a informat INS.
În primele două luni ale acestui an, s-au eliberat 3.928 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 0,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Numărul de autorizaţii pentru clădiri rezidenţiale a scăzut în 2016 cu 1,2% faţă de anul anterior, până la 38.653, declinul fiind generat mai ales de reducerea cererii în zona Capitalei, în Moldova şi în Muntenia.
În 2015, autorităţile au eliberat 39.112 de autorizaţii de construcţie pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 3,8% faţă de anul precedent.
În perioada 2009-2014, numărul de autorizaţii pentru clădiri de locuinţe - care includ atât locuinţele unifamiliale, cât şi blocurile de apartamente - au scăzut cu 38%, arată statisticile oficiale, pe fondul căderii cererii de locuinţe din partea populaţiei.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...