Novavax şi-a redus din nou, joi, previziunile anuale de venituri şi a declarat că îşi va restrânge prezenţa în Europa în restul anului, înainte de a preda partenerului Sanofi drepturile de a vinde vaccinul împotriva COVID-19, în 2025, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Vaccinul companiei nu a reuşit să obţină o cotă semnificativă pe piaţa vaccinurilor împotriva COVID, faţă de Pfizer/BioNTech şi Moderna, iar anul trecut a ridicat îndoieli cu privire la capacitatea sa de a rămâne în afaceri.

”Ne concentrăm eforturile comerciale pentru restul anului pe cea mai mare piaţă a noastră, SUA”, a declarat directorul de operaţiuni John Trizzino, într-un apel după publicarea veniturilor.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Compania îşi va reduce infrastructura de vânzări în Europa şi se va concentra pe pieţe selectate, precum Germania, Italia şi Polonia.

Novavax se aşteaptă ca cererea generală de vaccinuri pentru COVID în SUA să rămână similară cu cea de anul trecut, dar anticipează ca propria sa performanţă să fie mai bună, a spus Trizzino.

Compania a solicitat autorizaţie pentru vaccinarea pentru COVID în sezonul de toamnă, care vizează tulpina JN.1, de la autorităţile de reglementare din SUA şi Europa.

Acţiunile sale au crescut cu 5% joi.

Acţiunile au scăzut cu peste 95% de un nivel maxim  atins în 2021, în perioada de vârf a pandemiei.

În mai, Novavax a semnat un acord de licenţă în valoare de cel puţin 1,2 miliarde de dolari cu Sanofi, pentru vaccinul său pentru COVID.

Acordul a oferit companiei americane de biotehnologie lichiditatea atât de necesară, în timp ce a stimulat planurile producătorului francez de medicamente de a dezvolta împreună o combinaţie a vaccinului său antigripal şi COVID.

Novavax, care a ratat estimările privind veniturile şi profitul pentru trimestrul al doilea, şi-a redus intervalul de prognoză pentru întregul an pentru veniturile totale la 700 de milioane de dolari la 800 de milioane de dolari, de la 970 de milioane de dolari la 1,17 miliarde de dolari.

Săptămâna trecută, Moderna şi-a redus la rândul ei prognoza de venituri pentru 2024, parţial din cauza vânzărilor scăzute de vaccinuri pentru COVID în UE.

Novavax aşteaptă acum vânzări de produse de la 275 la 375 de milioane de dolari pentru anul 2024, în comparaţie cu estimarea sa anterioară între 400 şi 600 de milioane de dolari, care includea şi redevenţe şi alte venituri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.