Nuclearelectrica, compania de stat care administrează centrala nucleară din Cernavodă, anunţă că Romeo Urjan este noul director al Sucursalei CNE Cernavodă, iar funcţia de director de Securitate Nucleară din cadrul companiei va fi ocupată de Valentin Ovidiu Nae, actualul director al sucursalei de la Cernavodă. Compania de stat precizează că ambele posturi sunt ocupate în baza unui Contract Individual de Muncă, potrivit structurii organizatorice a Nuclearelectrica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

De asemenea, compania a anunţat marţi şi numirea lui Daniel Adam în functia de director Financiar pentru un mandat incepand din data de 1 noiembrie 2024 pana la data de 15 februarie 2027.

”Societatea Nationala Nuclearelectrica SA (SNN) informează acţionarii şi investitorii că, în perioada următoare, va implementa schimbări în conducerea companiei. Astfel, functia de director al Sucursalei CNE Cernavodă va fi ocupată de Romeo Urjan, iar funcţia de director de Securitate Nucleară din cadrul SNN va fi ocupată de Valentin Ovidiu Nae, actualul director al Sucursalei CNE Cernavodă, ambele posturi fiind ocupate în baza unui Contract Individual de Muncă, potrivit structurii organizatorice a SNN”, anunţă compania într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Romeo Urjan are peste 30 de ani experienţă în industria nucleară, incluzând operarea centralelor nucleare, construcţie şi punere în funcţiune, securitate nucleară şi pregătire personal.

Acesta a fost directorul de Producţie al Centralei Nucleare de la Cernavodă până în anul 2002, iar ulterior a deţinut diferite pozitii de management în operare, pregătire şi control lucrări la centrala nucleară Ontario Power Generation din Canada, din anul 2002 până în anul 2015. În cadrul SNN, Romeo Urjan a deţinut functia de director general adjunct Operatiuni, fiind în prezent directorul Direcţiei Tehnice şi Securitate Nucleară.

Romeo Urjan este absolvent al Universitatii Politehnica Bucuresti si detine un MBA de la Open University Business School din Marea Britanie.

”Schimbarea are în vedere calibrarea organizatională a funcţiilor critice de management şi securitate nucleara în mod optim, pentru operarea curentă a CNE Cernavodă, continuarea dezvoltarii proiectelor de investitii ale SNN, prin utilizarea expertizei lui Romeo Urjan şi a lui Valentin Ovidiu Nae”, mai arată compania.

Valentin Ovidiu Nae are o experienţă de 35 de ani în cadrul Sucursalei CNE Cernavodă şi  expertiză acumulată în cadrul misiunilor de experţi internationali la care a participat, în cadrul WANO.

De-a lungul timpului, Valentin Ovidiu Nae a detinut functii de operare şi conducere, fiind seful secţiei control radiaţii, inginer operare principal specialist, operator camera de comanda, dispecer sef de tura Unitatea 1, inginer şef în cadrul Departamentului Sisteme de Proces, director Operatiuni in cadrul SNN. Din 19 octombrie 2020, deţine functia de director al Sucursalei CNE Cernavoda, fiind responsabil pentru coordonarea activitatii de producţie si a functiilor de securitate nucleară.

Nuclearelectrica are o capitalizare de 12,88 miliarde lei.

Nuclearelectrica contribuie cu peste 18% din energia nucleară la producţia totală de energie şi cu 33% din producţia totală de energie fără CO2 din România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.