Inflaţia preţurilor alimentelor din Franţa, care este o preocupare majoră pentru consumatori, ar trebui să se atenueze până în septembrie, a declarat duminică ministrul pentru IMM-uri Olivia Gregoire, transmite Reuters.
”Până când oamenii se vor întoarce din vacanţă în septembrie, vom avea o scădere vizibilă a preţurilor pe care le vedeţi pe rafturi şi în ceea ce priveşte inflaţia preţurilor alimentelor”, a declarat Gregoire, la radio France International.
Comentariile lui Gregoire sunt asemănătoare cu cele ale guvernatorului Băncii Franţei şi membru al Băncii Centrale Europene Francois Villeroy de Galhau, care a declarat la începutul acestei luni că se aşteaptă ca inflaţia preţurilor alimentelor să înceapă să scadă în a doua jumătate a acestui an.
Datele publicate pe 28 aprilie au arătat că economia franceză a crescut cu 0,2% în primul trimestru, în ciuda grevelor împotriva proiectului de lege guvernamental pentru reforma pensiilor, dar inflaţia a rămas încăpăţânat de ridicată.
Nivelul inflaţiei generale din Franţa a crescut la 5,9% în aprilie, de la 5,7% în martie. Nivelul inflaţiei din Franţa a fost de 6,9%, măsurat de un indice al preţurilor de consum armonizat de Uniunea Europeană.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.