Sistemul Medical MedLife a semnat marţi majorarea facilităţilor existente cu 40 milioane de euro prin semnarea unui credit sindicalizat în valoarea totală de aproximativ 143 de milioane de euro, fonduri ce vor fi alocate pentru consolidarea poziţiei la nivel naţional, creşterea prezenţei la nivel regional şi pentru amplificarea proiectelor de cercetare.
"Sistemul Medical MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, semnează, astăzi, majorarea facilităţilor existente cu 40 milioane de euro prin semnarea unui credit sindicalizat în valoarea totală de aproximativ 143 de milioane de euro. La această majorare se vor adăuga, după caz, şi alte lichidităţi importante ale companiei", a anunţat grupul.
Sindicatul de bănci care semnează noul credit este format din Banca Comercială Română, în calitate de coordonator, aranjor principal, agent de documentaţie, agent de facilitate şi garanţii şi finanţator, Raiffeisen Bank, BRD Groupe Société Générale şi Banca Transilvania, în calitate de aranjori principali şi finanţatori.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
"Noile fonduri vor fi dedicate consolidării şi extinderii grupului la nivel naţional, prin dezvoltarea spitalelor regionale, unde pacientul să beneficieze de o abordare 360 de grade atât din punct de vedere al complexităţii actului medical, cât şi al calităţii serviciilor adiacente", arată grupul.
Extinderea infrastructurii medicale şi programul de achiziţii sunt şi ele prioritare anul acesta, compania va continua demersurile de cercetare, propunându-şi să le intensifice prin noi investiţii în decursul acestui an.
“Avem planuri mari pentru perioada următoare şi chiar dacă suntem foarte atenţi şi conectaţi la felul în care evoluează criza sanitară, acest lucru nu ne opreşte să îndrăznim, să inovăm, să deschidem drumuri acolo unde alţii nici nu s-au gândit să ajungă. Vom continua demersurile de cercetare iniţiate încă de la începutul anului trecut, demersuri care nu doar ne-au conferit un rol important în societate, dar ne-au poziţionat şi în calitate de watchdog regional în monitorizarea pandemiei. Aşa cum am anunţat cu o lună în urmă, am alocat între 3 şi 5 milioane pentru amenajarea unui nou laborator de biosecuritate III unde vom lucra pentru prima dată cu viruşi vii, proiectul fiind destul de avansat. Noul laborator va fi inaugurat în Bucureşti şi va deveni cel mai modern laborator de cercetare în zona de genetică, virusologie şi biologie moleculară din România. Totodată, menţinem ca prioritate programul de achiziţii dar şi consolidarea infrastructurii medicale la nivelul unităţilor din întreaga ţără astfel încât pacientul să poată avea acces rapid la servicii medicale, în orice zonă s-ar afla”, a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife Group.
Potrivit reprezentanţilor MedLife, Un accent important va fi pus şi pe dezvoltarea programelor şi proiectelor în context pandemic, proiecte ce ţin de zona de prevenţie, oncologie şi radioterapie medicală, tehnologizare şi digitalizare, obiectivul principal fiind nevoile pacientului 2021, trecut sau nu prin infecţia COVID-19, care are grijă de sănătatea lui şi care doreşte să-şi rezolve nevoile eficient, rapid şi sigur.
"Serviciile medicale de calitate reprezintă o nevoie acută a societatii noastre, iar cele private şi-au dovedit rolul complementar în contextul pandemic. Decizia MedLife de a-şi continua planurile de dezvoltare ne dă încredere într-un viitor mai bun pentru sectorul sănătăţii, dar şi pentru mediul de afaceri românesc. BCR este un susţinător activ al businessurilor româneşti şi ne bucurăm să susţinem în continuare dezvoltarea grupului MedLife. Sperăm că tot mai mulţi antreprenori vor urma acest exemplu, nu doar în domeniul medical. Dacă anul trecut a fost unul al acomodării la noua realitate, credem că 2021 va fi un an dedicat investiţiilor”, afirmă Oana Macoveiciuc, head of consumer products and services BCR.
Adiţional planurilor de investiţie şi dezvoltare la nivel naţional, MedLife va continua să îşi consolideze principalele segmente de business, clinici, corporate, spitale, laboratore, pharma si stomatologie, având ca direcţie principală adaptarea serviciilor la contextul actual.
“Facem planuri strategice, dar vom calibra investiţiile şi în funcţie de modul în care va evolua pandemia”, a declarat Mihai Marcu.
MedLife a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri pro-formă consolidată la nivel de grup în valoare de 251 milioane euro, în creştere cu 25,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind unul dintre cei mai mari jucători la nivel regional. Potrivit reprezentanţilor companiei, cifrele bugetate pentru anul 2021 la nivel consolidat arată o creştere de 15% a cifrei de afaceri, precum şi o menţinere a profitabilităţii curente (marja EBITDA) la nivel de grup. Cifrele bugetate nu includ achiziţiile anunţate la sfârşitul anului 2020, care vor fi adaugate pe măsură ce procedurile de finalizare se vor încheia.
Sistemul Medical MedLife operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi corporate pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară.
Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti, Categoria Premium, având simbolul de tranzacţionare ″M″.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.