Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a afirmat joi că nu crede că este corect ca într-o democraţie o companie să cenzureze politicieni sau informaţii, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Zuckerberg a ţinut un discurs la Washington DC după săptămâni de critici legate de decizia Facebook de a nu interzice publicitatea politică care conţine afirmaţii false.

El a adăugat că a luat în considerare interzicerea tuturor reclamelor politice pe platformele sale.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Zuckerberg a adăugat că crede că această măsură ar favoriza politicienii în funcţie şi pe cei despre care presa alege să scrie.

Chiar dacă ar fi susţinut această idee, nu era clar unde ar fi trebuit să fie trasă o linie, a arătat acesta. În schimb, a spus Zuckerberg, a decis că Facebook ar trebui să fie ”de partea unei exprimări mai mari”.

”Ne aflăm la o altă răscruce. Putem fie să continuăm, să susţinem libertatea de expresie, să îi înţelegem defectele dar să credem că lungul drum către un progres mai mare necesită confruntarea de idei care ne provoacă. Sau putem decide că acest cost este numai temporar. Viitorul depinde de noi toţi”, a spus Zuckerberg.

Acesta a spus că ”în acest moment critic trebuie să fim uniţi pentru libertatea de expresie”.

Discursul a fost susţinut la Georgetown University din Washington DC, după care audienţa a fost invitată să pună  întrebări. Cu toate acestea, secţiunea de întrebări şi răspunsuri nu a fost transmisă public.

Evenimentul a avut loc la trei zile după ce s-a aflat că începând din luna iulie şeful Facebook a găzduit cine private la mai multe dintre locuinţele sale, la care a invitat jurnaşti conservatori, comentatori şi cel puţin un politician republican. Aceste evenimente sociale au urmat afirmaţiilor potrivit cărora Facebook a fost părtinitoare împotriva dreptei.

Facebook a fost atacată recent de stânga, de doi candidaţi importanţi în campania de nominalizare pentru candidatura în alegerile prezidenţiale din 2020.

Săptămâna trecută, Elizabeth Warren a plătit o reclamă înşelătoare intenţionat, pe platforma Facebook, care afirma că Mark Zuckerberg l-a susţinut personal pe Donald Trump pentru realegere.

Warren a declarat că a făcut acest lucru intenţionat, pentru a protesta faţă de decizia companiei de a permite politicienilor să publice reclame care conţin ”minciuni cunoscute”.

”Când profitul este pus înaintea protejării democraţiei, Facebook alege profitul”, a afirmat Warren.

Un purtător de cuvânt al lui Joe Biden a criticat anterior compania pentru că a refuzat să elimine un video publicat de campania pentru realegerea lui Donald trump ca preşedinte, care a promovat o teorie a conspiraţiei referitoare la fostul videpreşedinte american şi la fiul acestuia.

Zuckerberg a fost criticat recent şi de companii din Silicon Valley.

Miercuri, directorul general al Salesforce, Marc Benioff, a descris Facebook va fiind ”noile ţigări – dă dependenţă, este rea pentru noi, iar copiii noştri sunt atraşi de ea”. El a adăugat că Facebook ar trebui să fie divizată pentru a preveni să adune atât de multe date de la populaţie.

Directorul general al Apple, Tim Cook, a criticat la rândul să Facebook pentru că permite ca datele personale ale oamenilor să fie adunate şi folosite împotriva lor. Cook a sugerat şi că planurile Facebook referitoare la crearea unei criptomonede depăşesc graniţa unde ar trebui să opereze o companie privată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.