Emailuri ale Facebook par să arate implicarea directorului general al companiei, Mark Zuckerberg, în discuţiile referitoare la mult-criticatele practici referitoare la confidenţialitatea datelor, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, citate de Reuters.
Reporterii nu au văzut emailurile, ci s-au bazat numai pe informaţiile furnizate de surse.
Potrivit informaţiilor, comunicaţiile din companie ”par să arate legătura directorului general Mark Zuckerberg cu posibile practici problematice legate de respectarea datelor private în cadrul companiei”.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Acţiunile Facebook au scăzut cu 1,8% în urma informaţiei.
Emailurile au provocat îngrijorare în cadrul companiei că ar putea fi cel puţin o problemă de imagine publică pentru Facebook, a relatat WSJ, citând una dintre persoanele apropiate situaţiei.
Comisia Federală pentru Comerţ a investigat acuzaţiile că Facebook a transferat în mod ilegal informaţii aparţinând unor 87 de milioane de utilizatori firmei britanice de consultanţă politică Cambridge Analytica, care n urma scandalului a fost desfiinţată.
Comisia şi Departamentul de Justiţie, care pun în aplicare legile antitrust din Statele Unite, se îndreaptă spre a investiga marile companii de tehnologie Amazon.com, Apple, Facebook şi Google, divizie a Alphabet, pentru că se folosesc în mod anticoncurenţial de puterea uriaşă pe care o deţin pe piaţă.
Eforturile companiei de a încheia un acord rapid în cadrul investigaţiei Comisiei Federale pentru Comerţ se datorează parţial emailurilor respective, potrivit articolului WSJ. Publicaţia nu a reuşit să afle ce emailuri a solicitat comisia şi câte dintre ele au legătură cu Zuckerberg.
Facebook a anunţat că până acum a colaborat în totalitate în cadrul investigaţiei şi a pus la dispoziţie mii de documente, emailuri şi fişiere.
“Facebook şi directorii săi, inclusiv Mark, au încercat să respecte toate legile existente şi în niciun moment nici Mark nici un alt angajat al Facebook nu au încălcat cu bună ştiinţă obligaţiile asumate de companie în cadrul ordinului dat de Comisia Federală pentru Comerţ”, a afirmat un purtător de cuvânt al companiei într-un email.
Facebook a anunţat anterior că se pregăteşte să plătească până la 5 miliarde de dolari într-un acord cu autorităţile de reglementare.
WSJ nu a putut să stabilească dacă unul din emailurile respective a dezvăluit practici care ar fi încălcat un acord din 2012 convenit de Facebook cu Comisia Federală pentru Comerţ, în vederea protejării vieţii private a utilizatorilor.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.