London Stock Exchange Group discută preluarea firmei de analiză a datelor Refinitiv, pentru 27 de miliarde de dolari, sumă incluzând datoriile, transmite Reuters.
Acordul ar avea loc la mai puţin de un an după preluarea de către fondul Blackstone a unei participaţii majoritare la Refinitiv, de la Thomson Reuters, într-o tranzacţie de 20 de milairde de dolari.
LSE ar efectua plata în acţiuni noi LSE, transformând acţionarii actuali ai Refinitiv în acţionari LSE, care ar deţine circa 37% din compania nou formată şi mai puţin de 30% din drepturile de vot.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Thomson Reuters, companie de informaţii pentru profesionişti, companie mamă a Reuters News, deţine în prezent o participaţie de 45% la Refinitiv. Thomson Reuters a confirmat negocierile printr-un comunicat, precizând că îi va reveni o participaţie de 15% la LSE, dacă tranzacţia va fi finalizată.
Pe baza evaluării conferite de acord companiei Refinitiv, Blackstone îşi va dubla valoarea investiţiei originale în aceasta, potrivit unei persoane apropiate situaţiei.
La sfârşitul lunii decembrie, Refinitiv avea datorii de 12,2 miliarde de dolari, ca rezultat al achiziţiei prin împrumut efectuate de Blackstone, pe care LSE şi-o va asuma în cadrul preluării propuse.
LSE şi Thomson Reuters au avertizat că nu este sigur că discuţiile se vor concretiza cu un acord.
O persoană apropiată situaţiei a declarat vineri că, dacă negocierile vor avea suces, acordul ar putea fi convenit săptămâna viitoare.
Refinitiv nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii, în timp ce Blackstone a refuzat să comenteze.
Acţiunile Thomson Reuters au încheiat tranzacţiile de vineri în creştere cu 4,5%, la un nivel record de 92,74 dolari canadieni, la bursa din Toronto, după ce Financial Times a relatat prima oară despre discuţii. Titlurile au urcat cu 62% de la sfârşitul lunii ianuarie 2018, când Blackstone şi Thomson Reuters au anunţat acordul pentru Refinitiv.
O fuziune ar extinde semnificativ afacerile LSE cu servicii de informaţii, pe care operatorul bursier le-a dezvoltat ca pe o sursă de venituri mai stabile, comparativ cu afacerile care depind de tranzacţii.
”Bursele se axează tot mai mult pe date şi tehnologie ca surse de venituri şi mai puţin pe intermedierea achiziţiilor şi vânzărilor.
LSE operează burse de acţiuni şi instrumente derivate, care includ London Stock Exchange, Borsa Italiana, MTS şi Turquoise. Totodată, este acţionar majoritar al LCH, care domină piaţa de cliring în euro. Serviciile sale de informaţii includ indici financiari, indici benchmark şi servicii de analize.
LSE are o valoare de piaţă de circa 19,3 miliarde de lire sterline (23,9 miliarde de dolari) şi datorii nete de circa 1 miliard de lire sterline.
Compania LSE a eşuat de mai multe ori să fuzioneze cu rivala sa Deutsche Boerse.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.