Investitorii în capital de risc care promit sprijin pentru campania lui Kamala Harris la Casa Albă au enumerat priorităţile lor într-un sondaj publicat miercuri, care includ drepturile de reproducere ale femeilor, schimbările climatice şi o atitudine mai prietenoasă faţă de startupuri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Din cei aproximativ 800 de investitori în capital de risc care au semnat o scrisoare deschisă de susţinere a lui Harris, 225 au ales să detalieze motivele pentru care o susţin pe candidata democrată şi politicile pe care le favorizează într-un sondaj.

Aproape toţi cei 225 au considerat că a fost o greşeală pentru Curtea Supremă să anuleze Roe v. Wade, care recunoştea dreptul la avort.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Unii au simţit că asta a afectat femeile la locul de muncă.

"Acestea nu sunt probleme sociale. Acestea sunt de fapt probleme de afaceri", a declarat Leslie Feinzaig, CEO al Graham & Walker, care a lansat angajamentul.

Investitorii şi directorii au spus că o privesc pe vicepreşedintele Harris, o californiană cu legături cu Silicon Valley, drept o candidată priceput ăla tehnologie, deschisă să se implice în industrie.

Ei şi-au exprimat nostalgia pentru Casa Albă din perioada Obama, care în urmă cu un deceniu a recrutat şi a lăudat sectorul tehnologiei.

Politicienii de la Washington au adoptat de atunci un ton mai critic. Scrisoarea deschisă, numită ”VC pentru Kamala” şi dezvăluită în iulie, include capitalişti de risc precum Reid Hoffman de la Greylock şi Vinod Khosla de la Khosla Ventures.

Cei 225 care au completat sondajul au făcut-o anonim. Erau 62% bărbaţi, 66% albi, în mare parte cu vârsta cuprinsă între 35 şi 64 de ani.

Deşi nimănui nu i s-a cerut să furnizeze afilierea la partid, dintre cei care s-au auto-dezvăluit, 70% erau democraţi şi 30% erau republicani sau independenţi, au spus organizatorii sondajului.

Aproximativ 97% doreau lideri care sunt ”cunoscători ai unor tehnologii precum AI şi cripto, pentru a construi reglementări eficiente”, iar aproape 92% credeau că guvernul SUA trebuie să angajeze mai multe talente tehnologice, au arătat rezultatele sondajului.

Reuters a intervievat, de asemenea, antreprenori din afara domeniului de aplicare al sondajului axat pe investitori, pentru a analiza ceea ce susţinătorii lui Harris din Silicon Valley şi-au dorit mai larg.

În ceea ce priveşte inteligenţa artificială, ”Avem nevoie de cei mai deştepţi oameni din guvern, care ştiu ce să facă din partea militară şi civilă, care ştiu ce urmează”, a spus Eric Ries, antreprenor şi autor al cărţii ”The Lean Startup”.

Statele Unite au rămas în urma Europei în ceea ce priveşte adoptarea unei legislaţii cuprinzătoare privind inteligenţa artificială, deşi preşedintele Joe Biden a emis un ordin executiv anul trecut prin care le cere dezvoltatorilor de inteligenţă artificială să raporteze testele de siguranţă atunci când există riscuri pentru securitate sau sănătate.

Aaron Levie, CEO al companiei de cloud computing Box, a spus că regulile deocamdată ar trebui să se concentreze pe aplicaţiile tehnologiei mai mult decât pe modelele subiacente AI care încă nu au ajuns la maturitate.

”Reglementarea va stabili o traiectorie importantă pentru această industrie şi poziţia noastră de lider în AI pe termen lung”, a spus Levie. El a spus că şi imigraţia o va face.

Aproximativ 94% dintre respondenţii la sondaj au spus că SUA trebuie să pună la dispoziţie mai multe vize H-1B de înaltă calificare, un element de bază pentru companiile de tehnologie care atrag talente din străinătate.

Silicon Valley doreşte, de asemenea, o cale mai uşoară pentru startupuri de a deveni publice sau de a vinde companiilor existente, au arătat rezultatele sondajului şi interviurile.

SUSŢINĂTORII LUI TRUMP DIN SECTORUL TEHNOLOGIC

Harris nu este singura care a obţinut sprijin din partea industriei tehnologice.

Fostul preşedinte Donald Trump, rivalul republican al lui Harris la alegerile din 5 noiembrie, l-a atras de partea sa pe şeful Tesla Elon Musk, şi investitori în capital de risc proeminenţi, inclusiv Marc Andreessen şi Ben Horowitz.

Colegul de campanie al lui Trump, J.D. Vance, a fost un capitalist de risc care a co-fondat o reţea de donatori din tehnologie, cu scopul de a împinge America la dreapta.

Trump a promis să promoveze tehnologia bazată pe libertatea de exprimare şi să anuleze ordinul executiv al lui Biden privind inteligenţa artificială, despre care criticii, inclusiv Horowitz, consideră că este prea prescriptiv în ceea ce priveşte detaliile tehnice.

Susţinătorii democraţilor, între timp, au apreciat recordul lui Biden şi munca lui Harris pentru a-şi asigura angajamentele corporative voluntare în domeniul inteligenţei artificiale.

Niciunul dintre candidaţi nu are reglementări detaliate ale AI de urmat dacă sunt aleşi.

 Campaniile Harris şi Trump nu au comentat acest articol.

Silicon Valley a avut motive să salute discursul lui Harris de acceptare a nominalizării partidului său la preşedinţie, săptămâna trecută.

Ea a spus că, în calitate de preşedinte, va poziţiona Statele Unite ca lider mondial în domeniul inteligenţei artificiale şi va ajuta fondatorii să acceseze capital - menţiuni rare pentru o campanie politică, a declarat Kieran Snyder, un CEO al startupului care a ajutat la realizarea sondajului ”VC pentru Kamala”.

Strângerea de fonduri a lui Harris din San Francisco a strâns luna aceasta peste 12 milioane de dolari, a spus campania ei.

În iulie, când Biden era candidat, ea şi-a atras sprijinul la un apel video la care cofondatorul LinkedIn Hoffman şi-a îndemnat colegii să participe.

În cadrul sondajului, 98% dintre respondenţi au spus că mai mulţi miliardari nu şi-au putut reflecta cu acurateţe opiniile.

Unii oameni de afaceri din Silicon Valley au încă nemulţumiri faţă de democraţi. În primul rând, Comisia Federală pentru Comerţ a lui Biden, prezidată de Lina Khan, a dat în judecată Amazon.com, Microsoft şi alte companii pentru a opri presupusa putere de monopol şi a promova concurenţa.

Hoffman şi veteranul media Barry Diller au spus că speră că Harris îl va înlocui pe Khan.

Chris Larsen, fondatorul companiei de plăţi blockchain Ripple Labs, a spus că doreşte ca Harris să înăbuşe ceea ce el a numit ”poziţia anti-business” a guvernului.

El a arătat către oficiali precum Gary Gensler, preşedintele nominalizat de Biden al Comisiei pentru Valori Mobiliare şi Schimb, care a dat în judecată companiile de criptomonede. SEC, care sub Trump a dat în judecată pe Ripple, a refuzat să comenteze. Despre Harris, Larsen a spus: ”Speranţa a revenit în sezon!”

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.