Consiliul Judeţean Cluj anunţă, marţi, că a semnat contractul de finanţare a programului privind actualizarea hărţilor de risc natural pentru cutremure şi alunecări de teren pe teritoriul judeţului Cluj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Programul, în valoare totală de 5.000.000 lei, este finanţat în proporţie de 50% de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, restul sumei fiind asigurată de Consiliul Judeţean Cluj printr-o alocare multianuală, pe perioada 2024-2026”, a transmis, marţi, Consiliul Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a explocat că ”este important ca unităţile administrativ-teritoriale clujene să beneficieze de o astfel de evaluare, pentru a cunoaşte exact zonele care prezintă anumite riscuri pentru dezvoltarea infrastructurii publice şi private”.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”În maxim doi ani, Clujul va beneficia de o cartare completă a tuturor zonelor cu risc de alunecare de teren”, a declarat Alin Tişe.

Potrivit documentului citat, hărţile de risc sunt necesare pentru identificarea, localizarea şi delimitarea zonelor expuse la cutremure şi alunecări de teren şi pentru elaborarea planurilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism, în vederea instituirii măsurilor specifice privind atenuarea riscurilor, realizarea construcţiilor şi utilizarea terenurilor.

Astfel, Consiliul Judeţean Cluj va realiza până la finalul anului 2026, împreună cu instituţii specializate în domeniu, un Studiul al factorilor de risc natural, document cu caracter sintetic ce va conţine atât informaţii cât şi hărţi de risc natural cu privire la riscurile naturale existente pe teritoriul judeţului Cluj.

”Realizarea acestora este folositoare autorităţilor locale şi din perspectiva măsurilor preventive care pot fi luate în contextul producerii unor catastrofe naturale, respectiv la diminuarea efectelor acestora”, a mai transmis instituţia. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.