A cincisprezecea generaţie de procesoare Intel va pune accentul mai puţin pe performanţă şi mai mult pe eficienţa energetică şi reducerea temperaturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Intel a prezentat cea de-a cincisprezecea generaţie de procesoare, pe care o numeşte Arrow Lake şi care aduce o schimbare filosofie, mutând focusul de la performanţa cu orice cost la reducerea consumului şi a temperaturilor de funcţionare.

Modelul de top al noii serii este Ultra 9 285K, un procesor cu 24 de nuclee, dintre care opt nuclee Lion Cove de performanţă şi şaisprezece nuclee Skymont de eficienţă.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Frecvenţa maximă de funcţionare a celui mai performant procesor al noii serii este 5.7GHz.

Pentru prima oară, procesoarele pentru desktop ale companiei au şi o unitate de procesare neuronală, pentru funcţiile de inteligenţă artificială.

În operaţiunile uşoare, precum conferinţele video sau alte sarcini de birou, Ultra 9 285K consumă cu 58% mai puţină energie decât vârful de gamă al seriei anterioare, susţine compania.

Acelaşi procesor rulează la o temperatură cu 13 grade mai redusă decât vârful de gamă al celei de-a paisprezecea serii.

Intel nu face mari promisiuni în ceea ce priveşte performanţa. În cazul jocului Warhammer 40,000: Space Marine 2, de exemplu, noul flagship aduce, conform companiei, un spor de performanţă de doar 4%.

Core Ultra 9 285K va fi disponibil din 24 octombrie şi va costa 589 de dolari. Aceeaşi serie include şi procesoare mai accesibile, precum Ultra 5 245KF, care costă 294 de dolari, sau 265K, la 394 de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.