Industria înfloritoare a bunurilor de lux din Europa a ajuns în centrul atenţiei, joi, după ce autorităţile de reglementare antitrust ale Uniunii Europene au inspectat săptămâna aceasta sediul Gucci din Milano, ca parte a unei investigaţii care acoperă mai multe ţări şi companii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Comisia Europeană a declarat marţi că autorităţile de reglementare antitrust au percheziţionat companii din sectorul modei din mai multe ţări ale UE, dar nu au numit companiile implicate şi nu au precizat potenţialele încălcări pe care le investighează.

Reuters a relatat miercuri că autorităţile de reglementare antitrust din UE inspectează o sediu al companiei de produse de lux Gucci, ca parte a anchetei.

Inspectarea sediului Gucci a avut drept scop posibile încălcări ale articolului 101 al Uniunii Europene, potrivit unei surse cu cunoştinţă directă a problemei. Articolul interzice acordurile care restrâng, împiedică sau denaturează concurenţa în cadrul UE şi care au un efect asupra comerţului dintre statele membre ale UE.

Sursa a identificat locul din centrul anchetei ca fiind sediul Gucci din Milano, o fostă fabrică de avioane din partea de est a capitalei modei a Italiei.

Sediul, cunoscut sub numele de Gucci Hub, a fost deschis în 2016, servind drept sediu pentru birourile sale din oraş, showroomurile din întreaga lume, studiourile foto şi locul pentru prezentarea de modă, potrivit site-ului Gucci.

Kering, proprietarul Gucci cotat la bursa franceză, a confirmat miercuri seara inspecţia, adăugând că cooperează pe deplin cu ancheta Comisiei Europene.

Niciun alt centru italian de modăî nu a fost vizat pentru inspecţie, a adăugat sursa.

Un purtător de cuvânt al Kering a declarat că compania nu a mai comentat în afara declaraţiei de miercuri.

Grupul rival LVMH a refuzat să comenteze, de asemenea, inspecţiile.

Un analist al Exane BNP Paribas, Antoine Belge, a declarat într-o notă de cercetare că o conversaţie cu echipa de relaţii cu investitorii a Kering a adus puţine informaţii noi.

Potrivit lui Belge, compania înţelege că ancheta face parte dintr-o investigaţie generală care implică multe companii şi că astfel de anchete pot dura mult timp.

”Aceste investigaţii nu sunt obişnuite în domeniul luxului”, a spus el, adăugând că este puţin probabil ca acţiunile Kering să reacţioneze în mod semnificativ până când nu vor exista alte ştiri.

Acţiunile Kering au scăzut cu 0,4%, joi.

Companiile găsite vinovate de încălcarea regulilor UE riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri globală.

O notă de cercetare a băncii italiene de investiţii Equita spunea că o potenţială amendă de până la 10% din venituri, cel mai rău scenariu, s-ar ridica la 3% din capitalizarea pieţei Kering.

Comisia a declarat marţi că cea mai recentă acţiune nu a avut legătură cu alte inspecţii care au implicat industria modei în ultimii doi ani.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.