Reacţii ale investitorilor şi analiştilor după ce Donald Trump a fost împuşcat în ureche în timpul unui miting de campanie în Pennsylvania, sâmbătă, în ceea ce FBI tratează ca fiind o tentativă de asasinat:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

JACK ABLIN, DIRECTOR DE INVESTIŢII LA CRESSET CAPITAL, CHICAGO:

”Spectrul violenţei politice introduce un nivel cu totul nou de posibilă instabilitate. Este incertitudine şi volatilitate şi, desigur, pieţelor nu le place asta. Nu este un mediu pe care cineva vrea să-l vadă. Tentativa de asasinat sporeşte probabil ”reputaţia de putere” a lui Trump, a spus Ablin.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Pieţele de obligaţiuni ar putea repeta un model de tranzacţionare similar celui de după dezbaterea preşedintelui Joe Biden împotriva lui Trump, consideră Ablin, referindu-se la o curbă mai abruptă a randamentelor obligaţiunilor Trezoreriei.

”Poate că vedem că piaţa începe să anticipeze dobânzi pe termen lung mai mari şi să anticipeze dobânzi mai mici pe termen scurt, pentru că cred că este clar că, în calitate de preşedinte, Trump va presa pentru dobânzi mai mici imediat”.

STEVE SOSNICK, STRATEG ŞEF LA INTERACTIVE BROKERS, GREENWICH

”Voi căuta să văd dacă explozia din octombrie-decembrie a contractelor futures VIX se extinde sau dacă curba randamentelor Trezoreriei se înclină. Prima indică îngrijorări cu privire la volatilitatea electorală şi postelectorală, în timp ce ce a doua ar indica îngrijorări ale pieţei obligaţiunilor cu privire la probabilitatea caTrump să înlocuiască impozitele pe venit cu tarife. Nu sunt sigur că acest lucru va avea un impact mare asupra pieţelor de acţiuni. Traderii de acţiuni nu sunt deosebit de buni la stabilirea preţurilor în evenimente cu un impact nebulos asupra veniturilor, câştigurilor, fluxurilor de numerar etc. şi evenimentele din acest weekend se încadrează în această categorie", a spus Sosnick.

 JOHN CHAMBERS, FOST PREŞEDINTE AL COMITETUL SUVERAN DE EVALUĂRI, STANDARD & POOR’S, NEW YORK

”Ca toată lumea, sunt îngrozit de tentativa de asasinat asupra fostului preşedinte Trump. Ar putea duce la o revenire la violenţa politică, aşa cum au experimentat SUA în anii 1960. Un astfel de rezultat ar fi grav, dar, având în vedere puterea instituţiilor din SUA, nu cred că ar avea un impact asupra ratingurilor.”

BRIAN JACOBSEN, ECONOMIST ŞEF LA MENOMONEE FALLS, WISCONSIN

”A fost îngrozitor să vizionez clipurile video. Din perspectiva pură a pieţei, întrebarea este – ce face cu şansele ca un candidat să câştige faţă de celălalt? Îl va arunca pe Trump din joc, deoarece aceste tipuri de mitinguri sunt esenţiale. parte a strategiei sale de campanie? Hotărârea susţinătorilor săi de a merge la cabina de vot este cheia victoriei.

TINA FORDHAM, STRATEG GEOPOLITIC ŞI FONDATOR, FORDHAM GLOBAL FORESIGHT, LONDRA

”Atacul armat complică şi mai mult perspectivele electorale pentru democraţi, deja împărţiţi în privinţa viitorului lui Biden ca candidat. Violenţa politică din SUA este, din păcate, o caracteristică şi nu o eroare... întrebarea este acum cum va răspunde o naţiune, în care o proporţie semnificativă de cetăţeni cred că este din ce în ce mai probabil un război civil. Nu ne aşteptăm să existe o reacţie iniţială pe pieţele financiare. În orice caz, implicaţia pe termen scurt va fi accelerarea viziunii consensuale pe pieţe a unei victorii Trump”.

IAN BREMMER, PREŞEDINTE, GRUPUL EURASIA, NEW YORK

”Sunt profund îngrijorat că prevesteşte mult mai multă violenţă politică şi instabilitate socială, în continuare. Acesta este genul de lucru pe care l-am văzut istoric în multe ţări care se confruntă cu instabilitate şi deseori nu se termină bine. Democraţia nu este în criză în acest moment. Acesta este un an cu multe, multe alegeri şi le-am văzut în India, cea mai populată ţară din lume, cu 1,5 miliarde de oameni. Le-am văzut în întreaga Uniune Europeană, cea mai mare piaţă comună. Am văzut-o în Franţa, în Regatul Unit, în Mexic - ţări bogate, ţări sărace, democraţii, toate. Au avut alegeri libere, corecte, cu tranziţii paşnice. Nu asta vedem acum în Statele Unite. Statele Unite sunt singura democraţie majoră din lume care se confruntă astăzi cu o criză gravă”.

KHOON GOH, DIRECTOR PENTRU CERCETARE ÎN ASIA LA ANZ, SINGAPORE

”Probabilitatea ca Trump să câştige a crescut la 70% pe pieţele de pariuri, după tentativa de asasinat. Nu sunt sigur cum vor răspunde pieţele. Creşterea bitcoin ar putea fi (pe) preocupări de mai multe tulburări civile. Probabil că vom vedea un anumit risc în legătură cu mişcările de pe piaţa deschisă, dar asta ar trebui să dispară rapid.”

NICK TWIDALE, ANALIST ŞEF DE PIAŢă LA ATFX GLOBAL, SYDNEY:

”Cred că probabil (atacul) îi creşte şansele şi probabil că vom vedea nişte fluxuri de refugiu dimineaţă”.

RONG REN GOH, MANAGER DE PORTOFOLIO, EASTSPRING INVESTMENTS, SINGAPORE

”Este probabil că atacul armat va întări sprijinul pentru Trump şi nu face decât să sporească şi mai mult impulsul pozitiv de care s-a bucurat în urma dezbaterilor prezidenţiale de acum două săptămâni. Reacţia pieţei la o preşedinţie a lui Trump a fost caracterizată de un dolar american mai puternic şi de o înclinare a curbei trezoreriei americane, aşa că am putea observa o parte din acestea săptămâna viitoare, dacă şansele sale electorale s-au îmbunătăţit în continuare în urma acestui incident.”

NICK FERRES, OFIŢER SEF DE INVESTIŢII, MANAGEMENTUL ACTIVELOR LA VANTAGE POINT, SINGAPORE

”Este probabil ca alegerile să fie o alunecare de teren (pentru Trump). Acest lucru probabil reduce incertitudinea. Trump a fost întotdeauna mai pro-piaţă - problema cheie privind viitorul este dacă politica fiscală rămâne iresponsabil de slabă şi implicaţiile pe care le-ar putea avea asupra inflaţiei (reînnoite) şi a traiectoriei viitoare a ratelor dobânzilor”, a spus Ferres.

Ferres a citat sondaje care arată o creştere a sprijinului pentru Ronald Reagan după o tentativă de asasinat din 1981. Potrivit statisticilor înregistrate de American Presidency Project de la Universitatea din California Santa Barbara, rata de aprobare a lui Reagan, care a crescut deja brusc în primele luni ale preşedinţiei sale, a crescut cu încă 7 puncte procentuale în primul sondaj efectuat după atac. Creşterea a fost temporară şi a scăzut pe parcursul următoarelor trei luni.

HEMANT MISHR, ŞEFUL DE INVESTIŢII LA S CUBE CAPITAL, SINGAPORE

”Cred că acest lucru va avea o reacţie şoc pe o piaţă care a fost în criză în privinţa alegerilor din SUA. Văd şanse ca tranzacţiile legate de Trump să se întărească în următoarele luni până în noiembrie, cu excepţia cazului în care democraţii pot veni cu o alternativă cu adevărat credibilă. (Atacul) îmbunătăţeşte semnificativ şansele în favoarea lui şi va duce la o înclinare a curbei randamentelor SUA în următoarele câteva luni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.