Hidroelectrica anunţă, luni, că a atribuit contractul pentru retehnologizarea Vidraru, investiţie de peste 188 de milioane de euro, fără TVA. Lucrprile vor fi realizate de către Asocierea formată din Electromontaj, Koncar – Engineering Co. Ltd. for Production and Services şi Butan Grup.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Hidroelectrica a atribuit contractul pentru retehnologizarea Amenajării Hidroenergetice Vidraru, una dintre cele mai importante şi strategice investiţii în infrastructura energetică din România. Contractul, estimat iniţial la 188.716.632 euro fără TVA, a fost adjudecat de Asocierea formată din Electromontaj (lider de asociere), Koncar – Engineering Co. Ltd. for Production and Services şi Butan Grup (subcontractant) cu valoarea de 188.382.020,89 euro fără TVA”, a transmis, luni, compania, într-un comunicat de rpesă.

Sursa citată a precizat că centrala, cu o putere instalată de 220 MW, joacă un rol deosebit de important pentru sistemul energetic national (SEN), deoarece participă şi la reglajul putere-frecvenţă, asigurând totodată servicii de sistem.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Hidrocentrala Vidraru, pusă în funcţiune pe 9 decembrie 1966, utilizează potenţialul hidroenergetic al Argeşului pe un sector de 28 km lungime, între Cumpăna şi Oieşti, valorificând o cădere totală de apă de 324 metri. Lacul de acumulare are un volum total de 465 milioane mc, din care 320 milioane mc reprezintă volumul util”, a mai transmis Hidroelectrica.

Potrivit sursei citate, Barajul Vidraru a fost, la momentul inaugurării, al cincilea în Europa şi al nouălea în lume între construcţiile similare. Amenajarea asigură o producţie anuală de energie electrică de circa 400 GWh.

”Retehnologizarea Vidraru va asigura nu doar o capacitate crescută de producţie a energiei regenerabile, dar şi un impact pozitiv asupra stabilităţii reţelei energetice naţionale. Suntem încrezători că parteneriatul cu Electromontaj şi asociaţii săi va aduce rezultate remarcabile. Această investiţie majoră subliniază angajamentul Hidroelectrica de a moderniza şi optimiza capacităţile sale de producţie, asigurând astfel o contribuţie semnificativă la obiectivele naţionale şi europene de energie regenerabilă şi sustenabilitate”, a declarat Károly Borbély, CEO Hidroelectrica, citat ăn comunicatul de presă.

Potrivit oficialilor companiei, proiectul de retehnologizare a Vidraru implică tehnologii de ultimă generaţie şi soluţii inovatoare.

Potrivit datelor transmise de companie, până la procedura actuală, Hidroelectrica a realizat - începând cu anul 2016, alte cinci procese de achiziţie pentru retehnologizarea centralei hidroelectrice Vidraru, cauza principală a neatribuirii acestora fiind constituită de neconformitatea ofertelor primite cu cerinţele caietului de sarcini.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România şi furnizează servicii tehnologice pentru Sistemul Energetic Naţional. Compania,  esenţială pentru un sector strategic, cu implicaţii în siguranţa naţională, operează 187 centrale cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW şi – în plus, deţine un parc eolian la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW. De asemenea, compania deţine o cotă de 13.09% din piaţa de furnizare. Hidroelectrica este dedicată inovării şi sustenabilităţii, urmărind constant să îmbunătăţească eficienţa operaţională şi impactul asupra mediului.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.