Hackeri chinezi au accesat reţelele furnizorilor de internet în bandă largă din SUA şi au obţinut informaţii de la sistemele pe care guvernul federal le foloseşte pentru interceptări telefonice autorizate de instanţă, a relatat sâmbătă publicaţia Wall Street Journal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Verizon Communications, AT&T şi Lumen Technologies se numără printre companiile de telecomunicaţii ale căror reţele au fost sparte de intruziunea recent descoperită, a spus ziarul, citând oameni familiarizaţi cu problema.

Hackerii ar fi putut avea acces luni de zile la infrastructura de reţea folosită de companii pentru a coopera cu cererile de date de comunicaţii autorizate de instanţă din SUA.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Hackerii au accesat şi alte sisteme de trafic pe internet.

Ministerul de Externe al Chinei a răspuns duminică că nu cunoaşte atacul descris în raport, dar a spus că Statele Unite ”au inventat o naraţiune falsă” pentru ”a încadra” China în trecut.

”Într-un moment în care securitatea cibernetică a devenit o provocare comună pentru toate ţările din întreaga lume, această abordare eronată nu va face decât să împiedice eforturile comunităţii internaţionale de a aborda în comun problema, prin dialog şi cooperare”, a declarat ministerul într-o declaraţie pentru Reuters.

Beijingul a negat anterior afirmaţiile guvernului american şi ale altor persoane conform cărora ar folosi hackeri pentru a pătrunde în sisteme informatice străine.

Lumen Technologies a refuzat să comenteze, în timp ce Verizon şi AT&T nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

WSJ a spus că atacul a fost efectuat de un grup chinez de hacking cu scopul de a colecta informaţii. Anchetatorii americani l-au numit ”Salt Typhoon”.

La începutul acestui an, forţele de ordine din SUA au perturbat un grup important de hacking chinez poreclit ”Flax Typhoon”, la câteva luni după ce s-a confruntat cu Beijingul pe tema spionajului cibernetic extins, în cadrul unei campanii numită ”Volt Typhoon”.

Ministerul de Externe al Chinei a declarat că agenţiile de securitate cibernetică din Beijing au găsit şi publicat dovezi care arată că Volt Typhoon a fost organizat de ”o organizaţie internaţională de ransomware”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.