Grupul Rodbun, companie de agribusiness din România, a semnat o facilitate de credit sindicalizat în valoare totală de 101,5 milioane de euro, prin refinanţarea şi majorarea facilităţilor existente cu 37,14 milioane euro. Banca Comercială Română a acţionat în calitate de Coordonator, Iniţial Aranjor Principal Mandatat, Bookrunner, Agent de Documentaţie, Agent de Facilitare şi Agent de Garanţii, alături de CEC Bank, ING NV Amsterdam – Bucharest Branch, Raiffeisen Bank în calitate de Aranjori Principali Mandataţi şi Garanti BBVA şi Alpha Bank în calitate de creditori.
”Grupul Rodbun, una dintre cele mai mari companii de agribusiness din România, a semnat o facilitate de credit sindicalizat în valoare totală de 101,5 milioane de euro, prin refinanţarea şi majorarea facilităţilor existente cu 37,14 milioane euro. Facilitatea de credit cuprinde trei tranşe, o facilitate tip revolving în valoare de 93,5 milioane de euro, o facilitate de credit la termen în valoare de 2,86 milioane de euro şi o facilitate CAPEX în valoare de 5,1 milioane de euro, care vor fi utilizate de Rodbun pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru şi susţinerea planurilor de dezvoltare ale grupului”, anunţă BCR.
Banca Comercială Română a acţionat în calitate de Coordonator, Iniţial Aranjor Principal Mandatat, Bookrunner, Agent de Documentaţie, Agent de Facilitare şi Agent de Garanţii, alături de CEC Bank, ING NV Amsterdam – Bucharest Branch, Raiffeisen Bank în calitate de Aranjori Principali Mandataţi şi Garanti BBVA şi Alpha Bank în calitate de creditori.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
PCF Investment Banking a acţionat în calitate de consultant exclusiv al Grupului Rodbun în structurarea, negocierea şi implementarea tranzacţiei.
"Rodbun, în echipă cu băncile prezente în acest sindicat, lucrează pentru a stimula creşterea economică a României şi pentru a furniza fermierilor români produse şi servicii de calitate superioară. În acest context, Rodbun are posibilitatea de a-şi continua investiţiile în genetică - cu un accent special pe valorificarea geneticii autohtone - în dezvoltarea de seminţe adaptate specificului regional şi în îmbunătăţirea capacităţilor logistice prin tehnologii de ultimă oră. De asemenea, compania este în măsură să aloce resurse pentru testarea unor inovaţii tehnologice de avangardă, capabile să sporească rezistenta culturilor la noile schimbări climatice. Astfel, România va fi mai bine echipată pentru a face faţă provocărilor inevitabile din următoarele decenii", a declarat Daniel Muntean, cofondator Rodbun.
Cu o echipa care depăşeşte 500 de persoane, Grupul Rodbun gestionează aproximativ 8.000 de hectare de producere sămânţa în ferme situate în regiunile cu potenţial agricol din România, operează trei fabrici de procesare şi condiţionare sămânţă şi deţine un lant de 50 de magazine agricole care deservesc micul fermier.
„Rodbun este unul dintre cele mai performante proiecte din agricultura românească, care a avut o creştere constantă de-a lungul timpului, devenind o primă alegere pentru fermieri. Ne bucurăm că am susţinut această evoluţie şi crearea unui brand naţional. Însă, cel mai mult ne onorează că avem un parteneriat solid, pe termen lung, care se bazează pe expertiză, transparenţă şi soluţii competitive şi specializate, ancorate în specificul industriei în care activează grupul”, a declarat Ana-Maria Samuilă, head of Agriculture Financing BCR.
Grupul Rodbun deţine una dintre cele mai puternice infrastructuri logistice din piaţa agro, cu centre logistice regionale, depozite zonale şi capacităţi de depozitare cereale.
„Coordonăm un nou credit sindicalizat pentru Grupul Rodbun, una dintre cele mai importante companii din agribusiness din România şi continuăm să sprijinim potenţialul de creştere al acestui sector strategic. Creditul are utilizări complexe, atât pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru, cât şi pentru susţinerea planurilor de dezvoltare şi, cu siguranţă, va contribui la consolidarea poziţiei companiei pe plan intern”, a menţionat Raluca Orha, Head of Loan Syndication BCR.
„Tranzacţia Rodbun este una de referinţă pentru sistemul bancar din România, considerând valoarea tranzacţiei aprobate pentru o companie românească, perioada record în care a fost implementată, respectiv interesul puternic exprimat de către bănci. Toate acestea s-au realizat într-un context de piaţă dificil, dominat de modificările fiscale, volatilitate, inflaţie, dovedind implicarea şi coordonarea tuturor celor care au participat la proiect”, a declarat Florea Vlad, director PCF Investment Banking.
Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acţionat în calitate de consultant juridic pentru sindicatul de bănci, iar Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii a acordat asistenţă juridică Grupului Rodbun.
Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.
BCR oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare, printr-o reţea de 20 centre de afaceri şi 18 birouri mobile dedicate companiilor şi 319 de unităţi retail situate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori, dintre care 63% sunt unităţi unde operaţiunile cu numerar se efectuează doar la echipamente (cashless). BCR este banca nr.1 în România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR dispunând de o reţea naţională extinsă de ATM-uri şi maşini multifuncţionale – aproximativ 2.000 de echipamente, şi servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking şi E-commerce.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.