Google a fost de acord să plătească 93 de milioane de dolari pentru ca un proces din California, care viza practicile înşelătoare ale companiei, să fie considerat rezolvat.
Gigantul american a scăpat de un proces în care era acuzat că a păcălit utilizatorii să creadă că au control asupra funcţiilor de urmărire a localizării, după ce a plătit 93 de milioane de dolari.
Oficial, Google nu şi-a recunoscut vina, însă, plătind pentru a închide procesul, aceasta este ideea care se transmite, deşi vreme îndelungată a negat categoric acuzaţiile.
În centrul discuţiilor s-a aflat faptul că Google continua să urmărească utilizatorii şi să livreze reclame targetate geografic şi după ce aceştia dezactivau funcţionalitatea „Location Sharing”.
Dincolo de milioanele de dolari, Google trebuie să-şi schimbe şi acest obicei, conform înţelegerii stabilite cu procurorii americani. Compania trebuie să fie mai transparentă privind modul în care localizează utilizatorii şi ce face cu informaţiile astfel colectate.
Nu este prima oară când Google alege să plătească pentru a scăpa de acuzaţii. În noiembrie 2022, gigantul american a plătit 391,5 milioane de dolari, când a avut de înfruntat acuzaţii similare într-un proces comun intentat de 40 de state americane.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.