Grupul Foxconn din Taiwan, cel mai mare producător de electronice pe bază de contract din lume, a depăşit aşteptările, obţinând cel mai mare venit înregistrat vreodată în al treilea trimestru, datorită cererii puternice de servere pentru inteligenţă artificială (AI), transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Veniturile pentru cel mai mare asamblator de telefoane iPhone ale Apple au crescut cu 20,2% de la an la an, la 1,85 trilioane doalri taiwanezi (57,3 miliarde USD).

”Rezultatul a depăşit aşteptările iniţiale ale companiei, de creştere semnificativă”, a declarat sâmbătă Foxconn, într-un comunicat.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

De asemenea, rezultatul este peste estimarea LSEG SmartEstimate, a unor venituri de 1,79 trilioane T$, care acordă o pondere mai mare previziunilor de la analişti care sunt mai precise în mod constant.

Cererea puternică de servere AI a dus la o creştere solidă a veniturilor pentru divizia sa de produse cloud şi de reţea, a spus Foxconn, ai cărui clienţi includ producătorul de cipuri de AI Nvidia.

Pentru electronicele inteligente de larg consum, care includ iPhone-uri, a existat o creştere trimestrială puternică datorită lansărilor de noi produse, dar performanţa sa de la an la an a fost neregulată.

Al treilea trimestru este solid în mod tradiţional atunci când companiile de tehnologie din Taiwan încep să intre în curse pentru a furniza smartphone-uri, tablete şi alte produse electronice unor furnizori importanţi, cum ar fi Apple, pentru perioada de vacanţă de sfârşit de an a pieţelor occidentale.

Numai în septembrie, veniturile totale au atins 733 de miliarde de dolari, în creştere cu 10,9% faţă de anul precedent şi al doilea cel mai mare nivel al lunii.

”Intrând în sezonul de vârf în a doua jumătate a anului, anticipăm că operaţiunile noastre vor câştiga treptat avânt”, a spus Foxconn despre perspectivele sale pentru trimestrul curent.

”Ne aşteaptăm că al patrulea trimestru va fi aproximativ în concordanţă cu aşteptările actuale ale pieţei”, a adăugat aceasta, fără a detalia. Compania nu oferă prognoze numerice. Ţ

Acţiunile Foxconn au crescut cu 86% în acest an, depăşind cu mult o creştere de 24% pentru piaţa mai largă din Taiwan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.