Banca Naţională a României (BNR) a anunţat marţi un curs de referinţă de 4,4578 lei/euro, în creştere nesemnificativă faţă de valoarea din şedinţa precedentă, pe o piaţă marcată de acalmia din perioada vacanţelor, în care nu au apărut informaţii economice care să dea o direcţie pieţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Luni, BNR a afişat un curs de referinţă de 4,4572 lei/euro.

Cotaţiile din piaţa valutară s-au menţinut stabile de la începutul acestei săptămâni, în lipsa unor informaţii sau indicatori care să mişte piaţa într-o direcţie sau în alta. 

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

"Noile prognoze de inflaţie ale BNR şi conferinţa de presă a guvernatorului nu au oferit vreo surpriză şi au fost, aşadar, neutre pentru pieţele locale (mai ales având în vedere că este posibil ca titlurile de stat în lei să fi inclus în preţ reducerea estimărilor de inflaţie chiar înaintea conferinţei de săptămâna trecută)", se arată într-un raport al analiştilor ING, publicat marţi. 

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar,  s-a întărit uşor în raport cu leul, până la 4,0206 lei, faţă de 4,0184 lei în şedinţa anterioară. 

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar inporturile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elveţian a scăzut uşor, la 4,0892 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.