Banca Naţională a României (BNR) a anunţat luni un curs de referinţă de 4,4572 lei/euro, în scădere cu 0,15% faţă de valoarea din şedinţa precedentă, pe o piaţă calmă, în care investitorii aşteaptă publicarea unor indicatori economici importanţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Vineri, BNR a afişat un curs de referinţă de 4,4638 lei/euro.

Cotaţiile în piaţă au fost stabilă la început de săptămână, după variaţiile mai ample de săptămâna trecută. În urmă cu o săptămână, moneda românească a fost întărită de intrări de capitaluri străine, în condiţiile în care mulţi investitori străini au plasat fonduri în titlurile de stat româneşti, considerate atractive. 

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Ulterior, leul a suferit unele corecţii, însă cotaţiile nu s-au menţinut decât pentru o scurtă perioadă peste pragul de 4,46 lei/euro. 

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar,  s-a întărit cu peste 1 ban în raport cu leul, fiind cotat cu 4,0184 lei, faţă de 4,0045 lei în şedinţa anterioară. 

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar inporturile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elveţian a scăzut cu aproape 2 bani, la 4,0946 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.