Banca Naţională a României (BNR) a anunţat vineri un curs de referinţă de 4,4592, revenind astfel sub pragul de 4,46 lei, iar dolarul a mai scăzut uşor, fixându-se la 4 lei fix, pe fondul unor date record în ultimii ani privind creşterea economică din primul semestru al anului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Joi, BNR a afişat un curs de referinţă de 4,4605 lei/euro.

Cotaţiile din piaţa valutară s-au menţinut stabile de la începutul acestei săptămâni, în condiţiile unei perioade liniştite de vacanţă, fără evenimente semnificative care să influenţeze piaţa.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

"Perechea EUR/RON a avut ieri o nouă zi liniştită, închizând fără variaţie, puţin sub 4,4600. Lichiditatea a rămas redusă în timp ce intervalul de variaţie a fost şi el redus. Calendarul de astăzi are mai multe date, inclusiv pentru avansul PIB din Europa, însă atenţia va fi asupra datelor de retail pentru SUA care vor fi publicate mai târziu; totuşi, aşteptările ING nu sugerează că s-ar putea schimbă actuală atmosfera mai calmă din pieţe. Astfel, vedem o nouă şedinţa liniştită pentru EUR/RON astăzi, cu perechea rămânând în intervalul recent", precizează analiştii ING Bank într-un raport publicat vineri dimineaţă.

Institutul Naţional de Statistică a anunţat vineri dimineaţă primele date privind creşterea economică din primul semestru, care s-a situat la 6% anual şi la 1,5% trimestrial, peste aşteptările analiştilor ING, de circa 4%.

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, a coborât de la la 4,0013 lei la 4 lei fix.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar inporturile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elveţian a scăzut şi el sub 4,1 lei, la 4,0991 lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.