Banca Naţională a României (BNR) a anunţat luni un curs de referinţă de 4,4610 lei, în scădere cu mai puţin de un ban faţă de şedinţa precedentă, pe o piaţă marcată de acalmia obişnuită în perioada vacanţelor de vară şi care a urmat tendinţa regională, în lipsa unor informaţii economice care să influenţeze decisiv cotaţiile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Vineri, BNR a afişat un curs de referinţă de 4,4679 lei/euro.

În piaţa valutară, euro a deschis şedinţa de luni sub 4,47 lei şi s-a depreciat treptat până la 4,46 lei, pe o tendinţă regională de apreciere a monedelor naţionale faţă de moneda unică. Analişti se aşteaptă la fluctuaţii reduse de curs în această săptămână. 

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

"Pentru restul săptămânii, ne aşteptăm la un interval de tranzacţionare de 4,45-4,48, cu un posibil test la limita superioară înaintea discursului preşedintei Fed, programat pentru vineri", arată un raport al analiştilor ING, publicat luni. 

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, a urcat uşor, de la 3,9483 lei la 3,9492 lei. Cursul de vineri a fost cel mai scăzut din 12 mai pentru dolar în raport cu leul. 

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar inporturile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elveţian a scăzut cu peste 2 bani, la 4,1015 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.