Electrica Furnizare instalează 6.480 module fotovoltaice pentru Transavia, cel mai mare producător de carne de pasăre din România, în zece locaţii din Braşov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Compania Electrica Furnizare îşi consolidează poziţia în piaţa serviciilor şi soluţiilor energetice prin demararea unui nou parteneriat în domeniul energiei verzi cu Transavia, liderul local al pieţei de carne de pui. În prima fază a parteneriatului vor fi instalate 6.480 module fotovoltaice în 10 locaţii Transavia din zona Braşov”, anunţă compania energetică.

Parteneriatul dintre cele două companii va contribui la reducerea emisiilor de CO2 cu peste 962,8 de tone pe an.

„Electrica Furnizare continuă extinderea parteneriatelor în piaţa soluţiilor şi serviciilor energetice pentru o dezvoltare sustenabilă a tuturor industriilor din România. Suntem o companie reprezentativă pentru industria energetică la nivel naţional, una din preocupările noastre constante fiind susţinerea tranziţiei către energia axată pe sursele regenerabile care implică emisii reduse de carbon. Ne onorează faptul că dezvoltăm împreună cu partenerul nostru, Transavia, proiecte la cheie care vor produce energie verde pentru a asigura necesarul de energie, în timp ce şi mediul este protejat. Fiind selectaţi de partenerul nostru ca furnizor preferat de servicii şi soluţii energetice, intenţionăm extinderea acestui parteneriat prin dezvoltarea de produse şi concepte noi, în zona operaţională, astfel încât să contribuim la dezvoltarea sustenabilă a Transavia“, a declarat Iulian Matei, directorul Departamentului Clienţi Cheie Electrica Furnizare.

Montarea celor 6.480 module fotovoltaice de 540Wp se va face atât pe sol, cât şi pe acoperişul clădirilor din punctele de lucru Transavia, puterea totală instalată fiind de 3,5 MWp.

„Parte din cea mai mare investiţie în energie verde din sectorul alimentar din România, pe care compania noastră a iniţiat-o în acest an, parteneriatul cu Electrica Furnizare va contribui semnificativ la atingerea obiectivului nostru de eficienţă energetică prin care Transavia urmăreşte să îşi asigure aproape integral, până la finalul anului 2023, necesarul energetic. Acest proiect, derulat împreună cu Electrica Furnizare, face parte din strategia de sustenabilitate, de la bob la furculiţă, prin care Transavia s-a angajat să protejeze resursele pentru generaţiile viitoare, acţionând responsabil în privinţa oamenilor, a animalelor, a comunităţilor şi a mediului”, declară Ovidiu Opriţa, director general adjunct, Transavia.

Electrica Furnizare oferă consultanţă la nivel naţional şi propune soluţii personalizate pentru toate segmentele de clienţi şi tipurile de industrie. Compania a finalizat numeroase proiecte care presupun livrarea de soluţii la cheie pentru producerea energiei verzi la clienţii finali, cu sau fără introducere de energie în SEN, în funcţie de cerinţele partenerilor de afaceri.

Transavia este liderul pieţei locale de carne de pui, fiind una dintre cele mai importante afaceri de familie, care deţine şi produce brandurile de carne de pui Fragedo, pui cu creştere lentă Libertan şi semipreparate pe bază de pui Papane. Compania are în prezent aproximativ 2.300 de angajaţi, care activează preponderent în cele 30 ferme de creştere a păsărilor şi în cele 4 ferme de producţie vegetală, în fabrica de nutreţuri combinate, în cele 3 abatoare de ultimă generaţie şi în fabrica de procesare a cărnii. În fermele Transavia, localizate în 8 judeţe din România, se produc anual peste 100.000 de tone de carne de pui. Aproximativ 25% la sută din producţia anuală a companiei merge către export, în mai multe state europene, pe continentul african, în zona Mării Mediterane şi a CSI.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.