Compania Electrica Furnizare a construit în acest an 33 de centrale fotovoltaice, cu o producţie medie anuală totală de 19.221 MWh, pentru companii precum Romaqua Group Borsec, Transavia, Zentiva România, Lemet, Eckerle România sau Cristal Brad SRL. Investiţia în proiectele cheie se ridică la aproximativ 13 milioane de euro.
”Compania Electrica Furnizare a reuşit în decursul unui an să îşi consolideze poziţia în piaţa proiectelor fotovoltaice, fiind un furnizor preferat de tot mai mulţi clienţi casnici şi companii de renume, care au investit în anul 2022 în proiecte la cheie cu o valoare totală de aproximativ 13 milioane de euro. Partener de peste 120 de ani al românilor în piaţa energiei, Electrica Furnizare a intrat de curând pe piaţa serviciilor şi soluţiilor energetice, fiind aleasă anul acesta pentru construcţia a 33 de centrale fotovoltaice, cu o producţie medie anuală totală de 19221 MWh”, anunţă compania.
Romaqua Group Borsec, Transavia, Zentiva România, Lemet, Eckerle România sau Cristal Brad SRL sunt câteva dintre companiile care au ales Electrica Furnizare în anul 2022 pentru construcţia de sisteme fotovoltaice la cheie.
„Electrica Furnizare şi-a extins continuu reţeaua parteneriatelor şi a devenit unul dintre furnizorii preferaţi în piaţa soluţiilor şi serviciilor energetice, oferind consultanţă la nivel naţional şi soluţii personalizate pentru toate segmentele de clienţi şi tipurile de industrie. Suntem o companie reprezentativă pentru industria energetică, fiind interesaţi în mod constant de susţinerea tranziţiei către energia axată pe sursele regenerabile care implică emisii reduse de carbon“, a declarat Iulian Matei, directorul Departamentului Clienţi Cheie Electrica Furnizare.
Compania a finalizat anul acesta proiecte care contribuie la reducerea totală a emisiilor de CO2 cu 4.175,57 tone pe an. Astfel, Electrica Furnizare împreună cu Electrica Serv, partenerul principal responsabil pentru implementarea proiectelor, s-au aliniat la strategia Grupului Electrica implicându-se în dezvoltarea sustenabilă a afacerilor din România, în contextul Pactului Ecologic European.
„În ceea ce priveşte tipul de proiecte fotovoltaice, acestea au fost realizate atât pe teren, cât şi pe acoperişurile clădirilor şi de fiecare dată ne-am respectat angajamentele făcute faţă de parteneri, în sensul în care proiectele au fost livrate la timp sau au fost finalizate mai devreme decât prevedeau termenele contractuale“, a mai declarat Iulian Matei, directorul Departamentului Clienţi Cheie Electrica Furnizare.
Cu o experienţă de peste 120 de ani pe piaţa de energie electrică, compania Electrica Furnizare este parte a Grupului Electrica, unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul serviciilor energetice. Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra, iar în anul 2020 a intrat pe piaţa de producţie de energie electrică din surse regenerabile, prin achiziţionarea Parcului Fotovoltaic Stăneşti, din judeţul Giurgiu.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.