Compania E.ON Energie România a încheiat parteneriate cu 10 primării din judeţele Arad, Timiş, Maramureş, Neamţ şi Suceava prin care va monta peste 4.300 de corpuri de iluminat bazate pe tehnologie LED, proiectele având o valoarea totală de 1 milion de euro. Sistemele vor asigura o economie de 50-60% la consumul de electricitate.
"Compania E.ON Energie România a încheiat, până în prezent, parteneriate cu 10 primării din judeţele Arad, Timiş, Maramureş, Neamţ şi Suceava prin care 27 de localităţi vor beneficia de soluţii la cheie pentru iluminat public modern, bazat pe tehnologie LED cu performanţă energetică ridicată. În cadrul proiectelor, cu o valoare totală de peste 1 milion de euro, vor fi montate circa 4.300 de corpuri de iluminat atât pentru iluminatul stradal, cât şi pentru cel interior din şcoli, grădiniţe, săli de sport, cămine culturale şi sedii ale primăriilor", a informat compania.
Sistemele vor asigura o economie de 50-60% la consumul de electricitate şi implicit reducerea facturilor unităţilor administrative locale.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
“Soluţiile noastre pot aduce economii la bugetul local de mii sau zeci de mii de euro anual. Acestea sunt parte a conceptul nostru de smart village, care include şi soluţii de generare fotovoltaică şi mobilitate electrică, concept pe care dorim să-l dezvoltăm la nivel naţional”, afirmă Cătălin Iordache, director general al E.ON Energie România.
La acest moment, în 19 din cele 27 de localităţi lucrările au fost finalizate urmând ca, până la începutul anului viitor, sistemele de iluminat cu tehnologie LED să fie funcţionale şi în celelalte 8 localităţi.
Primul proiect a debutat în anul 2018 în parteneriat cu Primăria Frumuşeni, judeţ Arad, localitatea devenind smart village E.ON, şi a continuat cu Primăriile Sântana, Fântânele, Zăbrani, Beliu şi Ususău, tot din judeţul Arad, Sânandrei (judeţ Timiş), Târgu-Lăpuş (judeţ Maramureş), Taşca (judeţ Neamţ) şi Berchişeşti (judeţ Suceava).
E.ON a asigurat autorităţilor publice locale partenere proiecte la cheie, care au inclus pregătirea documentaţiei tehnice şi obţinerea avizelor şi autorizaţiilor, precum şi sprijin pentru finanţarea investiţiei pentru o perioadă de până la 5 ani.
Sistemele de iluminat public cu tehnologie LED au ca avantaje reducerea emisiilor de carbon, reducerea costurilor operaţionale şi de întreţinere, lămpi cu durate mai mari de utilizare, corpuri de iluminat fiabile, rezistente, cu protecţie ridicată împotriva factorilor de mediu, îmbunătăţirea calităţii luminii.
E.ON a finalizat, până în prezent, 18 proiecte de iluminat inteligent cu tehnologie LED dedicate companiilor, în special pentru cele care deţin spaţii cu destinaţie industrială, logistică, depozitare sau pentru creşterea păsărilor şi animalelor dar şi birouri.
E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,2 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 15 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,3 miliarde de euro.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.