Fostul preşedinte american Donald Trump a spus că, dacă ar reveni la Casa Albă, s-ar asigura că guvernul federal al Statelor Unite nu îşi va vinde niciodată deţinerile de bitcoin, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu toatre acestea, Trump nu a propuso rezervă federală oficială de monedă digitală.

”De prea mult timp guvernul nostru a încălcat regula cardinală pe care fiecare deţinător de bitcoin o ştie pe de rost: să nu-ţi vinzi niciodată bitcoin”, a spus Trump în timpul discursului său principal la conferinţa bitcoin din acest an din Nashville, cea mai mare conferinţă bitcoin a anului.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Remarcile fostului preşedinte au venit în momentul în care cursa pentru a capta voturile şi banii de campanie ai adoptatorilor de tehnologie fintech din prima linie a Americii devin centrali în campania prezidenţială din 2024.

”În această după-amiază îmi expun planul pentru a mă asigura că Statele Unite vor fi capitala cripto a planetei şi superputerea bitcoin a lumii şi vom reuşi”, a spus Trump.

Dar angajamentul lui Trump de a menţine pur şi simplu deţinerile actuale de bitcoin ale guvernului SUA a fost un argument mai puţin radical pentru mulţimea cripto, comparativ cu alte propuneri de la conferinţă.

Candidatul Robert F. Kennedy Jr., de exemplu, în timpul discursului său de vineri la conferinţa bitcoin, a promis că va lansa o rezervă de 4 milioane de bitcoin, începând cu deţinerile de bitcoin pe care guvernul SUA le-a stocat deja în urma confiscării în anchetele penale.

Kennedy a spus că va ordona guvernului să cumpere 550 de bitcoin pe zi până când rezerva va ajunge la 4 milioane.

La scurt timp după discursul lui Trump, senatorul Cynthia Lummis, R-Wy., a citit propria sa propunere legislativă, de a acumula o rezervă federală oficială a SUA de 1 milion de bitcoin, pe parcursul a cinci ani.

”Va fi păstrată minimum 20 de ani şi poate fi folosită într-un singur scop: să ne reducem datoria”, a spus Lummis.

Preţul bitcoin a scăzut pentru scurt timp în timpul discursului lui Trump, dar şi-a revenit şi a crescut uşor pentru ziua respectivă.

De-a lungul remarcilor sale, fostul preşedinte a încercat să creeze contraste între îmbrăţişarea din ce în ce mai mare de către Partidul Republican a criptomonedei şi abordarea de reglementare strictă care a caracterizat administraţia Biden. Â

”Reprimarea cripto şi bitcoin de către administraţia Biden-Harris este greşită şi este foarte rău pentru ţara noastră. Permiteţi-mi să vă spun că, dacă vor câştiga aceste alegeri, fiecare dintre voi va fi plecat. Vor fi vicioşi. Vor fi nemilos. Vor face lucruri pe care nu le-aţi crede”, a spus Trump.

 Trump a continuat să enumere o serie de promisiuni prietenoase cu criptomonedele către o mulţime de susţinători ai bitcoin, promiţând că va desfiinţa ceea ce el a numit ”cruciada anti-cripto” a preşedintelui Joe Biden şi a vicepreşedintelui Kamala Harris.

”În prima zi îl voi concedia pe Gary Gensler”, a spus Trump, făcând referire la preşedintele Comisiei pentru Valori Mobiliare şi Burse, numit de Biden, care a adoptat o abordare agresivă a reglementării cripto.

Preşedintele nu are puterea de a demite comisari numiţi. Chiar dacă Trump ar numi un nou preşedinte al SEC, Gensler ar rămâne comisar al agenţiei independente.

Fostul preşedinte s-a angajat, de asemenea, să creeze ”un consiliu consultativ prezidenţial pentru bitcoin şi cripto”.

”Regulile vor fi scrise de oameni care vă iubesc industria, nu care vă urăsc industria”, a spus Trump.

Candidatul republican la preşedinţie a organizat şi o strângere de fonduri la Nashville, cu bilete de 844.600 de dolari.

În iunie, CEO-ul BTC Inc., David Bailey, care a organizat conferinţa, s-a angajat să strângă 100 de milioane de dolari şi să aducă peste 5.000.000 de alegători pentru efortul de realegere al lui Trump, pe măsură ce sectorul bitcoin se îndreaptă tot mai mult către tabăra lui Trump pentru sprijin.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.