DN Agrar Group SA (BVB: DN), cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producţie de lapte de vacă şi producţie vegetală, a anunţat miercuri că estimează o cifră de afaceri de 80 milioane de lei în 2022, susţinută în principal de achiziţia fermei Apold, realizată la începutul lunii aprilie. Activele totale la 31 decembrie 2021, cu includerea noilor companii, sunt de 218,74 milioane lei, cu 50% mai mari faţă de 2021.
”DN Agrar Group SA (BVB: DN), cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producţie de lapte de vacă şi producţie vegetală, anunţă publicarea situaţiilor financiare proforma pentru anul 2021 pentru a reflecta 4 noi companii integrate în 2022. Activele totale la 31 decembrie 2021, cu includerea noilor companii, sunt de 218,74 milioane lei (proforma), cu 50% mai mari faţă de bilanţul anual consolidat publicat în raportul anual 2021 şi cu 170% faţă de 2020”, anunţă grupul.
Următoarele companii au fost incluse în situaţiile financiare proforma, cu modificări semnificative în bilanţul încheiat la 31 decembrie 2021, pentru a oferi o perspectivă mai clară asupra impactului achiziţiilor realizate asupra situaţiei financiare a grupului: DN Agrar Apold SRL (care are ca obiect de activitate creşterea bovinelor de lapte), DN Agrar Calnic SRL (cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi plantelor producătoare de seminţe oleaginoase), DN Agrar Holding SRL (cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi plantelor producătoare de seminţe oleaginoase), Prodag Garbova SRL (cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii).
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
După finalizarea tuturor operaţiunilor legale, Grupul DN AGRAR ajunge la 16 entităţi care susţin o agricultură integrată, parte a unei economii circulare, prin zootehnie - creşterea bovinelor de lapte, producţie agricolă vegetală, prestări servicii în agricultură, logistică, transport si turism.
Integrarea fermelor Lacto Agrar şi Apold în ultimul an a contribuit la dublarea numărului de bovine până la 10.000. În ce priveşte producţia vegetală, prin integrarea noilor companii, suprafaţa lucrată depăşeşte 7.000 de hectare de teren. Pentru anul agricol 2021-2022 sunt înfiinţate culturi de toamnă - triticale de toamnă, grâu de toamnă şi culturi de primăvară - orz, floarea soarelui, porumb, soia şi mazăre.
„Procesul de dezvoltare al companiei prin achiziţii a fost susţinut de listarea la Bursa de Valori Bucureşti încă de anul trecut şi are ca scop integrarea cât mai eficientă a activităţilor grupului, parte a unei economii circulare. Planurile rămân ambiţioase, cu proiecte de modernizare şi integrare, susţinute de un model de afaceri de succes, respectiv atingerea unei cifre de afaceri de 80 milioane de lei în 2022, susţinută în principal de achiziţia fermei Apold, realizată la începutul lunii aprilie”, spune Jan Gijsbertus de Boer, preşedintele Consiliului de Administraţie DN Agrar Group.
În iulie 2021, DN Agrar Group a atras 24,8 milioane de lei de la investitori în urma unui plasament privat prin care societatea a vândut 25,7% din capitalul social, pentru a achiziţiona ferma Lacto Agrar, conform obiectivului stabilit în prospectul de emisiune. Înainte de preluarea Lacto Agrar, producţia vegetală, producţia zootehnică şi managementul fermei erau integrate în agribusiness-ul grupului de firme DN Agrar, astfel că după finalizarea tranzacţiei nu a fost necesar un proces de tranziţie al activităţilor de producţie şi management, desfăşurate în cadrul activităţii fermei. Restul achiziţiilor au fost finanţate printr-o facilitate de credit, înregistrată ca datorie pe termen lung.
DN Agrar Group SA, este un grup de firme cu acţionariat majoritar olandez care activează în centrul Transilvaniei în judeţele Alba, Sibiu şi Hunedoara. Grupul este listat la Bursa de Valori Bucureşti din 2 februarie 2022, sub simbolul DN.
Principalele domenii de activitate sunt zootehnie, producţie agricolă vegetală, prestări servicii în agricultură, logistică, transport, turism şi servicii de consultanţă pentru afaceri şi management.
DN Agrar Group SA are în total 233 de angajaţi şi odată cu integrarea fermelor Lacto Agrar şi Apold (finalizată în aprilie 2022), a devenit cea mai mare fermă zootehnică cu producţie de lapte de vacă din România. Grupul are circa 7.000 hectare de teren în proprietate şi în arendă pe care le lucrează şi peste 10.000 de capete, vaci de lapte şi tineret bovin.
Producţia agricolă vegetală asigură baza furajeră pentru fermele de vaci de lapte şi se bazează în principal pe porumb siloz, lucernă, triticale siloz, iarbă, paie de grâu. O altă activitate importantă este cultivarea cerealelor (grâu, porumb, orz) şi a plantelor oleaginoase (soia şi floarea soarelui) pentru comercializare. Din producţia proprie, se asigură şi necesarul de cereale pentru plata arendei. Grupul susţine o agricultură integrată în cadrul fermelor de creştere a bovinelor iar dejecţiile animale lichide şi solide rezultate sunt utilizate ca şi fertilizator organic pentru culturile agricole.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.