Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul pentru aprobarea ordonanţei de urgenţã a Guvernului 3/2023 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul bovin, în anul 2022, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Legea merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare crearea cadrului legal pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul bovin, valabilă până la data de 31 decembrie 2023, în contextul crizei economice provocate de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei.

Prezenta ordonanţă de urgenţă instituie o schemă de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul bovin desfăşurată în semestrul al doilea din anul 2022, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, valabilă până la data de 31 decembrie 2023, denumită în continuare Schemă, în scopul compensării parţiale a pierderilor generate de creşterea preţurilor la furaje, energie electrică şi gaze naturale.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„Schema respectă prevederile Secţiunii 2.1 - Cuantumuri limitate ale ajutoarelor, pct. 56 din Comunicarea Comisiei Europene — Cadru temporar de criză pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei (C(2022) 7945 final), denumită în continuare Comunicarea Comisiei Europene C(2022) 7945 final.

(3) Schema se cumulează cu orice alte scheme de sprijin finanţate de la bugetul de stat pe secţiunea 2.1 - Cuantumuri limitate ale ajutoarelor, pct. 56, lit. a) din Comunicarea Comisiei Europene C(2022) 7945 final, cu respectarea pragului maxim de 250.000 euro/beneficiar.

(4) Orice sume primite prin alte scheme de sprijin finanţate de la bugetul de stat pe Secţiunea 2.1 - Cuantumuri limitate ale ajutoarelor, pct. 56, lit. a) din Comunicarea Comisiei Europene C(2022) 7945 final, se deduc din pragul maxim de 250.000 euro/beneficiar, care se poate acorda în cadrul Schemei.

(5) Schema de ajutor de stat s -a notificat la Comisia Europeană în temeiul art. 108 alin. (3) din Tratatul privind Funcţionarea Uniunii Europene şi s -a aprobat prin Decizia Comisiei Europene C(2023) 574 final din 19 ianuarie 2023.

Schema se aplică pe întreg teritoriul României.

(7) Centrele judeţene/locale sau centrul din municipiul Bucureşti ale/al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, denumită în continuare APIA, sunt responsabile cu implementarea Schemei. (8) Sumele acordate cu titlu de ajutor de stat în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă nu sunt supuse executării silite prin poprire în cazul în care împotriva beneficiarilor acestora a fost pornită procedura de executare silită”, mai arată propunerea legislativă de aprobare a acestei OUG.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.