Cristian-Florin Gheorghe a fost numit preşedinte al consiliului de administraţie al Oil Terminal Constanţa, operatorul terminalului petrolier de stat de la Marea Neagră.
Acesta a mai ocupat şi în trecut această funcţie.
”Societatea Oil Terminal SA informează acţionarii cu privire la faptul că, în cadrul şedintei Consiliului de Administraţie desfăşurată în data de 04.08.2022, administratorii societăţii au ales în calitate de preşedinte al Consiliului de Administratie, pe Gheorghe Cristian-Florin, in conformitate cu prevederile art. 18 alin. 5 din actul constitutiv şi au stabilit componenţa comitetelor consultative ce vor funcţiona în cadrul Consiliului de Administraţie astfel: Comitetul de Audit: Ungur Ramona – preşedinte, Teşeleanu George – membru, Lazariu Dragoş- Ciprian – membru, Comitetul de Nominalizare şi Remunerare: Andrei Ovidiu – preşedinte, Nicolae Emilian – membru, Micu Ionuţ- Stelian – membru”, arată un anunţ al companiei.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Statul român reprezentat prin Ministerul Energiei este principalul actionar şi deţine 59,62% din capitalul social.
Compania are circa 950 de angajaţi.
Societatea Oil Terminal este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de 95,22 milioane lei.
Compania a înregistrat un profit net de 11,52 milioane de lei în primele trei luni din acest an, la venituri de 60,3 milioane lei.
Oil Terminal Constanţa are o capacitate de depozitare de circa 1,5 milioane metri cubi şi este cel mai mare operator pe mare din portul Constanta, specializat în manipularea ţiţeiului, produselor petroliere, petrochimice lichide şi alte produse finite sau materii prime lichide pentru import, export şi tranzit.
Principalii competitori pe piaţă internă ai Oil Terminal sunt: terminalul din Portul Midia, exploatat de Rompetrol Rafinare, terminalul Unicom-Oil Terminal din Galaţi, Frial SA Constanţa şi Minmetal SA Constanţa. Principalii competitori pe piaţa externă sunt: terminalul portului Omisalje din Croaţia, care a preluat în totalitate tranzitul de ţiţei către Serbia, şi terminalul Reni.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.