Liderii de afaceri din SUA sunt ”în negare” cu privire la avansul tot mai mare al vicepreşedintei Kamala Harris faţă de candidatul republican la preşedinţie Donald Trump, potrivit consultantei Tina Fordham, care a declarat joi că clienţii ei încă mai pariază mult pe revenirea fostului preşedinte, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Fordham, fondatoarea firmei de consultanţă strategică Fordham Global Foresight, a declarat pentru CNBC că baza ei de clienţi formată din investitori instituţionali, membri ai consiliilor de administraţie şi directori generali continuă să-l considere pe Trump candidatul mai pro-business şi alegerea lor preferată.

”Ei încă preferă preşedinţia lui Trump şi încă cred că se va întâmpla”, a declarat Fordham pentru emisiunea ”Street Signs Europe”.

Harris este văzută cu un avans de 2,6 puncte faţă de Trump în cea mai recentă medie a sondajelor naţionale colectate de FiveThirtyEight. Acest avans a crescut constant de când a fost anunţată drept candidată la preşedinţie a Partidului Democrat, după ce preşedintele Joe Biden a renunţat la cursă luna trecută.

Cu toate acestea, Fordham a spus că mulţi directori aleg să ignore concluziile.

Fordham, strategă geopolitică, a fost analist politic şef la nivel global al Citi şi are 25 de ani de experienţă în consilierea liderilor cu privire la intersecţia dintre politică şi afaceri.

”Văd o mulţime de negare în ceea ce priveşte sondajele. Nu este luată în calcul o victorie Harris. Mulţi participanţi de pe Wall Street au investit într-o întoarcere a lui Trump la Casa Albă”, a spus Fordham.

Trump a încercat să profite de sprijinul existent al Wall Street după primul său mandat, care a fost văzut pe scară largă ca pro-business. Poziţia de afaceri a lui Harris este văzută ca fiind mai puţin clară.

Fordham a făcut, totuşi, o distincţie între preferinţele Big Tech şi ale băncilor mari, pe de o parte, şi ale corporaţiilor, pe de altă parte. Cel din urmă grup, a spus ea, ”susţin” o preşedinţie Harris.

”Se bazează pe fenomenul comerţului liber şi al democraţiei din SUA, care a alimentat corporaţiile globale în ultimii 30 de ani”, a spus ea.

Companiile vor putea obţine mai multe informaţii despre agenda economică a lui Harris vineri, când vicepreşedintele urmează să-şi prezinte planurile în timpul unui discurs în Carolina de Nord.

Măsurile aşteptate includ ceea ce ar fi prima interdicţie federală privind ”creşterea preţurilor corporative” în industriile alimentare şi o posibilă oglindire a eliminării propuse de Trump a taxelor pe bacşişuri.

Trump şi-a prezentat agenda economică în statul swing miercuri, împărtăşind planuri de reducere a taxelor, de reformare a politicii energetice şi de scădere a inflaţiei. Totuşi, Fordham a spus că se aştepta ca planul lui Harris să nu include prea multe detalii, ea optând pentru ambiguitatea strategică.

”Cu cât un candidat oferă mai multe detalii, cu atât vor pierde mai mulţi alegători”, a spus Fordham.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.