Peste 700 de salariaţi ai companiei de asigurări OMNIASIG au decis declanşarea conflictului de muncă pe motiv că de doi ani salariile lor au stagnat, iar reprezentanţii companiei ar refuza o majorare de zece procente. În notificarea trimisă Inspectoratului Teritorial de Muncă, salariaţii cer, de asemenea majorarea, primelor de Paşte şi Crăciun, a valorii tichetelor de masă, a primelor de vacanţă, dar şi a compensaţiilor băneşti în caz de concediere.
Anunţul privind conflictul de muncă declanşat de angajaţii Omniasig a fost făcut, vineri, printr-un comunicat dat publicităţii de către Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel Alfa”.
„Peste 700 de salariaţi, membri de sindicat din cadrul Sindicatului OMNIASIG, au hotărât declanşarea conflictului colectiv de muncă de la nivelul companiei, deoarece negocierile începute pe data de 5 februarie 2020, au eşuat ca urmare a refuzului conducerii de a răspunde favorabil revendicărilor acestora. Salariaţii sunt foarte nemulţumiţi deoarece, în ultimii doi ani, compania nu a mai acordat nicio creştere salarială şi doreşte ca în continuare timp de doi ani să nu acorde nimic. (...) Dacă pe parcursul concilierii nu se va ajunge la o înţelegere, salariaţii sunt hotărâţi să parcurgă toate formele de protest prevăzute de lege, până la rezolvarea revendicărilor”, se arată în comunicatul dat publicităţii de federaţia sindicală.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Conform adresei trimise de Sindicatul Omniasig Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, document făcut public tot de „Cartel Alfa”, în ultimele patru luni a fost negociat contractul colectiv de muncă la nivelul Omniasig, însă angajaţii nu au găsit un răspuns favorabil la conducerea companiei în ceea ce priveşte revendicările de ordin financiar.
Salariaţii au cerut majorarea cu 10% a salariilor, creşterea cuantumului primei de Paşte de la 300 la 500 de lei şi a celei de Crăciun de la 500 la 800 de lei, primă de vacanţă acordată sub foră de tichete în cuantum de 1.450 de lei sau în bani, în cuantum de 1.000 de lei, dublarea ajutoarelor acordare cu ocazia naşterii unui copil sau decesului unei rude de gradul I, care în prezent sunt de 2.000 de lei, dar şi majorarea compensaţiilor băneşti în caz de concediere.
Sindicaliştii din Omniasig cer totodată ca familia unui angajat al companiei să primească de la aceasta 10.000 de lei în caz de deces al salariatului.
Reprezentanţii angajaţilor susţin, în adresa trimisă ITM, că cei ai angajatorului au manifestat „o a atitudine ostilă” pe parcursul negocierilor, invocând lipsa resurselor financiare.
Oficialii Omniasig nu au putut fi contactaţi pentru a exprima un punct de vedere cu privire la această situaţie.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.