Capitala României suferă de o tendinţă centrifugă şi izolaţionistă, dar coeziunea este dată tocmai de facilităţile oferite tututor cetăţenilor, nu doar celor mândri că trăiesc în Nord sau în Sud, iar rolul administratiei este de a coaliza aceste tendinăe centrifuge şi de a ajuta oraşul să-şi găseacă o identitate proprie, nu să fie ”Micul Paris”, sub motto-ul ”Let’s make Bucharest great again” (Să facem Bucureştiul măreţ din nou – n.r.), a spus, joi, Ştefan Călin Dumitraşcu, arhitectul-şef al Bucureştiului, la evenimentul de business „Oraşul meu – Acasă şi la birou”, organizat de Agenţia de presă News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Această tendinţă, de segreare, de voievodalizare a oraşelor mari, e o chestiune care a apărut în ultimii 15 ani. Nu am văzut în altă capitală din întreaga lume reclame de tipul ”Sunt mândru că locuiesc în arondismentul 19”. Toate aceste dezvoltări centrifuge merg pe conceptul ”vai ce bine este în această insulă”. Bucureştiul suferă de la nivel de sector până la nivel de parcelă de această tendinţă centrifugă şi izolaţionistă. În primul rând, trebuie să fim mândri că trăim în Bucureşti. Există o Operă Naţională, un Teatru Naţional, o singură Piaţă a Victoriei”, a spus Dumitraşcu.

El consideră că aglomeraţia din Bucureşti este un virus, dar nu o ”metastază”, iar Capitala trebuie să-şi găsească propria identitate.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Rolul administraţiei este de a coaliza aceste tendinţe centrifuge şi să facem un parteneriat pentru a avea un oraş în care să locuim cu mare plăcere, indiferent dacă stăm în Popeşti-Leordeni sau Chitila. Nu voi promova un plan urbanistic de tip Disneyland. (...) Detestăm aglomeraţia din Bucureşti, e un virus, dar nu o metastază. Vom scăpa şi de această boală. (...) Este esenţial să nu uităm să locuim împreună. Nu vreau să avem cetăţeni în Nord şi alţii în Sud. În Budapesta nu găsim locuitori de Buda şi locuitori de Pesta. Bucureştiul trebuie să-şi regăsească identitatea. Nu este ”Micul Paris”. Nu este ”Oraşul Luminilor. Trebuie să-şi găseasca o identitate, un nume. ”Let's make Bucharest great again””, a spus Dumitraşcu.

El consideră că trebuie descurajat transportul cu maşina proprie în Capitală şi trebuie încurajat transportul public, în contextul în care ”oraşele au fost construite pentru oameni, nu pentru maşini”.

Evenimentul „Oraşul meu – Acasă şi la birou” este organizat de Agenţia de presă News.ro, Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox şi are ca parteneri Ceetrus, SVN Romania, Genesis Property, Sema Parc, Cosmopolis. Partener instituţional este Departamentul de Dezvoltare Durabilă, Guvernul României şi partener media Profit.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...