Concurenţii Apple se poziţionează ca alternative la magazinul său dominant de aplicaţii, deoarece producătorul de iPhone se pregăteşte să permită şi altora să acceseze dispozitivele sale în Uniunea Europeană, relatează Reuters.
Legea pentru Pieţe Digitale (DMA) a blocului va forţa Apple şi gigantul tehnologic Google să ofere spaţiu pentru magazinele de aplicaţii terţe pe dispozitivele lor iOS şi Android.
În conformitate cu DMA, care va intra în vigoare treptat în următorii doi ani, alternativele terţă parte vor avea o cale mai uşoară pentru a ajunge pe iPhone şi dispozitive Android.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Şi, pe măsură ce componentele legislaţiei vor intra în vigoare, rivalii, de la startup-uri mai mici până la giganţi precum Amazon şi Microsoft, ar putea încerca să atragă consumatorii şi dezvoltatorii de aplicaţii deopotrivă departe de Apple şi Google.
Ben Wood, CMO al firmei de analiză CCS Insight, a declarat că se aşteaptă la ”o avalanşă de magazine de aplicaţii” în viitorul apropiat.
”Există o coaliţie a celor dispuşi”, în curs de dezvoltare, şi toţi au un interes personal în a nu mai fi nevoiţi să plătească la Apple ceea ce consideră că este o taxă”, a declarat Wood pentru Reuters.
Apple şi Google nu au răspuns solicitărilor de comentarii.
În prezent, utilizatorii de Android pot instala aplicaţii din surse alternative, un proces cunoscut sub numele de ”încărcare laterală”, dar acest lucru le cere adesea să dezactiveze anumite setări de securitate.
Aparentele concesii ale Apple cu privire la încărcare laterală marchează o victorie pentru liderii din industrie precum proprietarul Twitter Elon Musk şi CEO-ul Spotify, Daniel Ek, care ambii au deplâns suprataxa de 30% a companiei la achiziţiile făcute prin App Store.
Rivalii vor să aducă dezvoltatori frustraţi în magazinele lor, promiţând comisioane mai mici şi potenţialul pentru oferte de exclusivitate cu aplicaţii populare.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.