Altexpress, companie de servicii de curierat şi e-fulfillment, a înregistrat, în prima jumătate a anului 2024, o creştere de 44% a activităţii de vânzări comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, având o cifră de afaceri de 1,08 milioane de euro la jumătatea anului. Compania anticipează o cifră de afaceri de 2,5 milioane euro pentru 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”În prima jumătate a anului 2024, Altexpress, companie de servicii de curierat şi e-fulfillment, a înregistrat o creştere de 44% a activităţii de vânzări comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, înregistrând o cifră de afaceri de 1,08 milioane de euro la jumătatea anului, împreună cu un EBITDA de 6%”, anunţă compania.

Această creştere a fost determinată de accelerarea serviciilor de e-fulfillment şi curierat pe pieţele cheie, printre care se numără România, Bulgaria, Ungaria, Croaţia şi Slovenia. Activităţile de vânzări online ale serviciilor de curierat au înregistrat, de asemenea, o creştere de 25%, datorită investiţiilor în automatizarea portalului, îmbunătăţirea experienţei utilizatorilor şi accelerarea procesului de comandă online.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

În România, Altexpress a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri lunare, de la 70.000 euro la 100.000 euro, reflectând o creştere de 42%. Urmând aceeaşi traiectorie, operaţiunile internaţionale au înregistrat o creştere a cifrei de afaceri de la 10.000 euro la 40.000 euro pe lună, marcând o creştere de 300%.

În acest context, Altexpress anticipează o cifră de afaceri de 2,5 milioane euro pentru 2024, cu o creştere estimată a activităţii de peste 45%.

”Piaţa locală şi regională de e-commerce continuă să se extindă în fiecare an, atrăgând noi consumatori către achiziţiile online, ceea ce se traduce printr-o creştere a cererii pentru servicii de curierat şi e-fulfillment. Această creştere reprezintă o oportunitate semnificativă pentru Altexpress de a-şi dezvolta serviciile de e-fulfillment şi curierat în România şi la nivel european. Prin investiţiile recente în portalul nostru de curierat şi logistică performant şi îmbunătăţirea experienţei utilizatorilor, suntem pregătiţi să extindem operaţiunile logistice dincolo de graniţele României. Aceste dezvoltări vor stimula creşterea serviciilor noastre de curierat online şi e-fulfillment şi ne vor menţine competitivitatea”, a afirmat Maher Tarazi, CEO Altexpress.

Compania şi-a extins operaţiunile în Zagreb, Croaţia, începând cu mai 2024, oferind servicii de e-fulfillment 24/24 şi curierat cu opţiunea de plată la livrare atât în Croaţia, cât şi în Slovenia. Această extindere are ca scop stabilirea unei prezenţe solide pe aceste pieţe până la sfârşitul anului.

Expansiunea va avea un impact semnificativ asupra operaţiunilor de afaceri, crescând cota de piaţă şi acoperirea clienţilor în regiune.

”Intrarea pe piaţa din Croaţia reprezintă o oportunitate semnificativă pentru Altexpress. Prin stabilirea unei prezenţe solide în Croaţia şi Slovenia, nu doar ne extindem amprenta geografică, dar şi ne îmbunătăţim ofertele de servicii. Această mişcare ne permite să oferim opţiuni de livrare mai rapide şi mai fiabile clienţilor din aceste zone. Vedem un potenţial enorm de creştere pe aceste pieţe şi suntem dedicaţi să oferim soluţii logistice de top care să răspundă nevoilor în continuă evoluţie ale clienţilor noştri", a remarcat Maher Tarazi.

Fondată în 2015 de Maher Tarazi, Altexpress a devenit un jucător în industria logistică din România şi Europa de Est. Compania oferă servicii de curierat, e-fulfillment şi transport, inclusiv livrări în 24-48 de ore şi soluţii de plată la livrare în principalele teritorii ale UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.