Compania românească de construcţii Terano Construct a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 7 milioane de euro, în creştere cu 30%. Constructorii observă un trend ascendent pe zona construcţiilor din retail (magazine), dar o stagnare a domeniului dezvoltărilor de birouri.
”Terano Construct, companie românească de construcţii, a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 7 milioane de euro, în creştere cu 30% comparativ cu anul precedent. Deşi anul 2023 nu s-a făcut remarcat pentru construcţia a numeroase proiecte de retail, de tip mall, acest domeniu a fost în mod surprinzător segmentul de unde compania noastră a primit cele mai multe lucrări în anul precedent, înregistrând o pondere de 65% din totalul cifrei de afaceri. Zona de construcţii şi reamenajări de birouri reprezentând, în anul care tocmai s-a încheiat, doar 19% din aceasta, fapt care arată că a existat o schimbare în piaţă, iar construcţiile de birouri au mers cu frâna de mână trasă. Semnalele de la început de an, ne arată că pe segmentul office lucrurile nu evolueaza spectaculos, dar retailul va continua cu siguranţă trendul ascendent din 2023. Deşi nu s-au anunţat aparţii de noi mall-uri, brandurile din retail deschid permanent magazine, se reinventează şi îşi reamenajează spaţiile astfel încât crează proiecte permanent, mai ales pentru o companie ca a noastră specializată în acest domeniu,” declară Marian Ciupitu, director general Terano Construct.
Într-o analiză a proiectelor finalizate anul precedent, o pondere importantă au avut proiectele de tip HORECA, dar un boom au înregistrat cele legate de autorizare la incendiu, (sisteme de detecţie a incendiului, instalatii de stingere incendiu) care, datorită evenimentelor tragice de la finalul lui 2023, înregistrează creşteri substanţiale, iar tendinţa va rămâne ascendentă şi datorită controalelor autorităţilor abilitate.
”Astfel, numărul mare de proiecte, dar şi dispoziţia lor în ţară îi determină pe managerii companiei să ia în calcul mărirea echipei de la 70 de oameni, în prezent la aproximativ 100 până la finalul acestui an. Pentru anul 2024, ne dorim să facem o schimbare în organigrama companiei astfel încat să putem păstra tendinţa de consolidare şi dezvoltare a acesteia din ultimii ani. În acest sens, avem intenţia să creştem numărul persoanelor care lucrează la sediu, în zona de autorizări, administrativ, dar vom suplimenta şi numărul de muncitori, aducându-i din India, deoarece în România situaţia a rămas la fel de problematică pe segmentul forţei de muncă autohtone, iar previziunile sunt sumbre deoarece există iar un val de neîncredere şi observăm o creştere a interesului muncitorilor români pentru munca în afara graniţelor”, declară Marian Ciupitu.
Terano Construct a depăşit cu proiectele graniţele ţării, construind pentru un brand românesc magazine în Marea Britanie şi Bulgaria, iar începutul de an îi duce în Polonia tot pentru realizarea unui proiect de retail de fashion.
Terano Construct este o companie românească de construcţii, înfiinţată în anul 2008. Compania oferă proiecte şi servicii de antreprenoriat general şi de subcontractare, precum şi servicii de la auditare, ofertare, execuţie până la recepţia lucrărilor de amenajare, construcţii, confecţii metalice, structuri, instalaţii electrice moderne, instalaţii sanitare profesioniste, instalaţii termice eficiente, sisteme de supraveghere moderne, sisteme de detecţie a incendiului, instalatii de stingere incendiu, etc.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.