UniCredit Bank a lansat o nouă ofertă tranzacţională adresată persoanelor fizice, prin 6 oferte personalizate în funcţie de vârsta şi veniturile clienţilor. Condiţionat de folosirea serviciilor de mobile sau online banking (cu excepţia categoriilor de clienţi minori sau pensionari, exceptaţi de la această restricţie), comisioanele sunt zero atât pentru administrarea conturilor, cât şi pentru retrageri de numerar de la ATM-uri.
În premieră pentru piaţa românească, banca permite clienţilor deţinători de conturi să realizeze schimburi valutare la cursul BNR, la o anumită oră, în fiecare zi. Între orele 13.15 şi 14.15, în fiecare zi lucrătoare, clienţii GeniusCont UniCredit pot realiza un schimb valutar de maxim 1.000 euro sau echivalent la cursul BNR, prin online sau mobile banking.
Aceasta este una dintre facilităţile incluse în noua ofertă lansată de bancă pentru clienţii persoane fizice, deocamdată unică în piaţă.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
“Nu mai oferă nimeni în piaţă aşa ceva acum. Comisioane reduse la zero pentru anumite servicii mai există, dar când trebuie să schimbi bani e o cursă pentru cel care oferă cel mai bun curs din piaţă. Cel mai bun e, desigur, cursul BNR, dar acesta e greu de oferit, avem o volatilitate mare şi există riscuri”, spune Sorin Drăgulin, Director Produse şi Segmente Retail în cadrul UniCredit Bank.
Întervalul de o oră a fost stabilit imediat după momentul în care se anunţă cursul de schimb calculat de BNR, tocmai pentru a limita consecinţele acestei volatilităţi. Facilitatea este disponibilă pentru toate categoriile de clienţi care pot accesa oferta GeniusCont, mai puţin pentru conturile deschise în numele minorilor.
Cele 6 oferte tranzacţionale GeniusCont lansate de UniCredit sunt: Junior (pentru minori), iCont (tineri între 18 şi 24 de ani), Clasic (salariaţi care încasează cel puţin 700 de lei lunar prin contul deschis la UniCredit), Pensionar (petru pensionari), Gold (clienţi cu încasări lunare de peste 5.000 de lei în cont sau care au la bancă economii ori investiţii de peste 200.000 de lei) şi Platinum (clienţi care încaseayă lunar peste 20.000 de lei sau au economii ori investiţii de cel puţin 900.000 de lei).
Pentru toate categoriile există o ofertă comună, care include comisioane 0 pentru administrarea lunară a contului curent, încasări în cont, utilizarea Mobile Banking şi Online Banking, retragerea de numerar de la orice ATM din România şi pentru plăţile electronice în lei realizate către orice bancă din România.
Accesibilă tuturor este şi oferta de schimb valutar ″Happy Hour Exchange Rate″, precum şi un bonus prin care clienţii sunt recompensaţi cu 3 lei dacă achită minim 3 facturi de utilităţi într-o lună prin Online Banking, Mobile Banking sau Debit Direct.
Un bonus de 0,15 puncte procentuale la dobândă se acordă şi celor care constituie la bancă depozite la termen, indiferent de maturitate sau de valuta depozitului.
Beneficii suplimentare apar în categoriile Gold şi Platinum, care pot beneficia şi de conturi curente în valută cu administrare gratuită, carduri de debit premium (Gold, respectiv Platinium) cu zero taxă pentru emitere şi administrare, zero comision la retragerea de numerar de la orice ATM din lume, nu doar în România, sau asigurări gratuite de călătorie în străinătate sau pentru protecţia cardului.
„Am creat această ofertă de produs pornind de la o analiză şi o segmentare atentă a pieţei din România deoarece ne dorim să răspundem cât mai bine nevoilor clienţilor noştri şi să inovăm constant, astfel încât interacţiunea lor cu banca să fie cât mai uşoară. Fie că sunt la început de drum, fie că sunt în punctul culminant al carierei sau că se află la pensie, cei care optează pentru una dintre ofertele tranzacţionale GeniusCont vor putea primi beneficii financiare, parte dintre ele unice pe piaţa din România, care răspund perfect nevoilor lor actuale. Ne menţinem astfel promisiunea strategică de a dezvolta constant produsele şi serviciile noastre astfel încât UniCredit să devină un jucător de top pe piaţa de retail din România”, arată Drăgulin.
Potrivit afirmaţiilor sale, toată baza de clienţi a băncii (circa 650.000 anul trecut) va fi mutată pe GeniusCont.
În câţiva ani, banca îşi propune să ajungă la un million de clienţi, cele mai mari eforturi fiind făcute pentru digitalizarea serviciilor şi produselor.
Grupul italian UniCredit a obţinut un profit consolidat în România de 47 milioane euro în prima jumătate a anului. Este prezent în 17 ţări cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi, fiind unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, grupul operează prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management (divizie ce va fi preluată de Amundi) şi UniCredit Business Integrated Solutions.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.