Compania Clever spune că adoptarea ordonanţei de urgenţă care reglementează transportul alternativ cu autoturism şi conducător auto, în şedinţa de Guvern de marţi, este un pas important în modernizarea şi liberalizarea pieţei serviciilor de transport în beneficiul direct al pasagerilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ordonanţa de urgenţă care reglementează serviciile de ridesharing precum Uber, Bolt şi Clever, a fost avizată, marţi, de Guvern. 

”Vom continua să investim în creşterea calităţii serviciilor de transport şi vrem să oferim cele mai avantajoase condiţii atât pasagerilor, cât şi şoferilor şi transportatorilor. Nu în ultimul rând, apreciem dialogul pe care l-am avut în ultimele luni cu Viceprim-ministrul Daniel Suciu şi cu Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Vom continua să avem aceeaşi deschidere faţă de autorităţi pentru ca românii să beneficieze de cele mai moderne servicii de transport. Cu siguranţă această ordonanţă este un pas important pentru noi toţi şi credem că, acum, mult mai mulţi oameni vor fi implicaţi în rezolvarea problemelor care ţin de mobilitatea urbană", au declarat oficialii Clever. 

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi, Ordonanţa de Urgenţă privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto sau „Ordonanţa UBER”, aşa cum mai este cunoscută.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a precizat că nu a fost impusă nicio restricţie în ceea ce priveşte preţurile, iar românii vor putea alege cu cine să călătorească.

Acest domeniu nu era reglementat în România de peste cinci ani de zile, a precizat, la finalul şedinţei de Guvern de marţi, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care a subliniat că avizele s-au obţinut într-un timp record pentru un proiect de asemenea anvergură.

”Bineînţeles că ne-am fi dorit să promovăm mai repede acest act normativ, dar respectarea etapelor destinate consultării şi a celorlalte proceduri legate de promovarea unei ordonanţe de urgenţă, a determinat acestă uşoară întârziere. După ce toţi cei interesaţi au avut posibilitatea de a-şi exprima punctul de vedere în cadrul consultărilor desfăşurate la Ministerul Transporturilor, putem spune că astăzi am finalizat o etapă în reglementare acestui nou domeniu în transporturi. Nu a fost uşor şi sunt sigur că, prin legislaţia secundară ce va fi elaborată, vor fi clarificate toate aspectele ce ţin de această reglementare”, a spus marţi Răzvan Cuc.

El afirmă că Ordonanţa de Urgenţă are în vedere definirea activităţilor de transport alternativ, modalitatea de autorizare a platformelor digitale şi a operatorilor de transport alternativ, modalitatea de fiscalizare a veniturilor obţinute în urma acestor activităţi, atât de către conducătorii auto, dar şi de operatorii de transport alternativ, cât şi stabilirea obligaţiilor ce trebuie îndeplinite de platforme sau conducătorii auto.

Aplicaţia Clever a fost fondată în 2010 şi este prima aplicaţie de e-hailling din România care permite atât plata cash a cursei, cât şi plata direct din aplicaţie, prin card bancar. Are peste 1,5 milioane de utilizatori şi peste 30.000 de şoferi înregistraţi. Compania are peste 60 de angajaţi şi este prezentă în peste 20 de oraşe din România.

În luna iunie 2017, business-ul Clever a fost achiziţionat de grupul Intelligent Apps, înfiinţat în 2009, parte a companiei Daimler Mobility Services. Din acelaşi grup fac parte aplicaţiile Mytaxi (disponibilă în 9 ţări din Europa) şi Beat (activă în Grecia, Peru, Chile şi Columbia). Intelligent Apps are 16 milioane de utilizatori în 14 ţări şi 100 de oraşe, fiind cea mai mare aplicaţie de mobilitate urbană din Europa.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.