China doreşte ca Uniunea Europeană să-şi revoce decizia de a impune tarife provizorii vehiculelor electrice chinezeşti, după ce ambele părţi au convenit să poarte noi discuţii, a informat duminică Global Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul chinez al Comerţului, Wang Wentao, şi Valdis Dombrovskis, vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, au convenit să înceapă discuţiile cu privire la investigaţia antisubvenţie a UE asupra vehiculelor electrice chinezeşti, a anunţat Beijingul într-o declaraţie de sâmbătă.

Rezultatul ideal pe care îl doreşte China este ca Comisia Europeană să-şi revoce decizia privind impunerea tarifelor din 4 iulie şi să adere la regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului, a informat Global Times, citând observatori.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Tarifele provizorii ale UE, de până la 38,1%, la importurile de vehicule electrice din China sunt programate să intre în vigoare din 4 iulie, dacă discuţiile cu autorităţile chineze nu duc la o rezoluţie, a declarat comisia într-un comunicat, la începutul acestei luni.

Aceasta se adaugă taxei standard de 10% deja impuse pentru vehiculele electrice importate.

Renunţarea la decizia de tarifare pentru vehiculele electrice chinezeşti ar fi în beneficiul ambelor părţi, potrivit observatorilor, adăugând că cooperarea economică şi comercială dintre China şi UE este ”uriaşă” şi ambele părţi sunt dependente una de cealaltă.

Măsurile UE vor duce la contramăsuri din partea Chinei, au avertizat experţii, adăugând că ambele părţi au de pierdut dacă nu se rezolvă situaţia.

China s-a opus ferm tarifelor, declarând că măsura este ”un protecţionism flagrant” şi ar putea încălca regulile OMC, a declarat Ministerul său pentru Comerţ, pe 14 iunie.

Un oficial chinez a declarat pentru CNBC săptămâna trecută că ancheta UE asupra vehiculelor electrice chinezeşti a fost excesiv de selectivă şi că rezultatele nu sunt credibile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.