China a cerut Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) să înfiinţeze un grup de experţi pentru a ajuta la soluţionarea unei dispute privind subvenţiile pentru sectorul vehiculelor electrice, în temeiul Legii de reducere a inflaţiei din SUA, a anunţat luni Ministerul chinez al Comerţului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

A doua mare economie a lumii a deschis disputa la OMC la sfârşitul lunii martie, după ce administraţia Biden a adoptat IRA, o lege cuprinzătoare care oferă miliarde de dolari sub formă de credite fiscale pentru a ajuta consumatorii să cumpere vehicule electrice şi firmele pentru a produce energie regenerabilă, aşa cum a spus Casa Albă, care vrea să decarbonizeze sectorul energetic al SUA.

China nu a reuşit să ajungă la o soluţie cu SUA prin consultări care să protejeze drepturile şi interesele industriei sale de vehicule electrice, a spus ministerul în declaraţia sa şi, astfel, îşi avansează cazul la OMC.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

IRA ”exclude produse de la membrii OMC, cum ar fi China, stabileşte în mod artificial bariere comerciale şi creşte costurile tranziţiei la energia verde”, a spus Ministerul Comerţului din China.

”Îndemnăm SUA să respecte regulile OMC şi să nu mai abuzeze de politicile sale industriale pentru a submina cooperarea internaţională în domeniul schimbărilor climatice”, a spus China.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.