Compania CFR Marfă anunţă că a încheiat anul 2023 cu afaceri de aproximativ 770 milioane lei şi un rezultat operaţional de circa 110 milioane lei. Cota de piaţă a crescut de la 21,56% în 2020, la 31,2% în anul 2023. De asemenea, compania continuă valorificarea activelor excedentare, neproductive, astfel că pe 7 august vă avea loc la sediul Bursei Române de Mărfuri Bucureşti (BRM) licitaţia pentru valorificarea unui imobil situat în Timişoara.
”CFR Marfă oferă servicii de transport feroviar competitive, în urma eforturilor de restructurare şi eficientizare prin care a trecut în ultimii 2 ani. În contextul angajamentelor asumate de autorităţile române, în concordanţă cu obiectivele strategice ale Uniunii Europene, privind transferul către calea ferata a 30% din traficul de mărfuri, CFR Marfă continuă prin dezvoltarea activităţii sale să contribuie la îndeplinirea acestui deziderat. Oferind servicii de transport feroviar promte în cazuri precum cel generat de conflictul din Ucraina, unde a reuşit să transporte peste 1 milion de tone de cereale, organizarea în timp record a trenurilor cu transporturi umanitare către Turcia afectată de cutremurul major din anul 2023 sau transporturi militare speciale, CFR Marfă a dovedit utilitatea existenţei unui operator feroviar naţional în cazul unor situaţii excepţionale”, arată compania.
CFR Marfă precizează că se implică activ în dezvoltarea coridorului internaţional de transport Transcaspic (TMTM) - o iniţiativă strategică, atât pentru interesele de afaceri ale societăţii, cât şi pentru interesele regionale ale României - şi semnează Memorandumul de cooperare dintre filiala Căilor Ferate din Kazahstan, KTZ Express, în vederea dezvoltării traficului feroviar de mărfuri dintre cele două ţări.
”Diversificarea transporturilor, digitalizarea proceselor de transport şi controlul costurilor au jucat un rol esenţial în redresarea CFR Marfă, cota de piaţă evoluând de la 21,56% (2020), la 31,2% (2023), iar performanţele financiare au arătat o creştere semnificativă în 2023, respectiv o cifră de afaceri de aprox. 770 milioane lei şi un rezultat operaţional de circa 110 milioane lei”, anunţă societatea.
De asemenea primele 5 luni ale anului în curs au fost finalizate cu un rezultat operaţional pozitiv, subliniază CFR Marfă, fără a preciza care sunt rezultatele.
”Totodată, continuă valorificarea activelor excedentare, neproductive, aflate în executare silită de către ANAF sau aprobate spre vânzare în cadrul procedurii de concordat preventiv cu CNCF CFR SĂ, în scopul rambursării accelerate a ajutorului de stat. Toate sumele obţinute sunt direcţionate exclusiv pentru returnarea ajutorului de stat conform Deciziei Comisiei Europene. În acest sens, la data de 07.08.2024 vă avea loc la sediul Bursei Române de Mărfuri Bucureşti (BRM) licitaţia pentru valorificarea unui imobil situat în Timişoara, Bdul Gen. I. Dragalina, nr. 38. Valorificarea se va face prin licitaţie publică cu strigare competitivă (preţ în urcare) cu plată integrală, informaţii privind desfăşurarea procedurii se pot obţine zilnic la sediul BRM”, adaugă CFR Marfă.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.