Compania de consultanţă imobiliară CBRE, a anunţat, joi, că a gestionat în ultimii cinci ani, prin divizia de Building Consultancy, proiectele de construire a trei unităţi de producţie din România, cu o suprafaţă de aproximativ 50.000 mp, care totalizează investiţii de peste 100 de milioane de euro.
Divizia de Building Consultancy din cadrul CBRE România a fost înfiinţată în anul 2012 prin cooptarea lui Gabriel Balaban, consultant tehnic în construcţii, a cărui experienţă în piaţa imobiliară totalizează în prezent 23 de ani. Divizia s-a extins în mod organic, diversificându-şi serviciile, astfel încât în ultimii cinci ani a fost responsabilă cu gestionarea proiectelor de construire pentru trei fabrici majore din diferite zone ale României: fabrica de elicoptere Airbus Helicopters de la Braşov, fabrica de sisteme electronice Kimball Electronics de la Timişoara şi, recent, fabrica pentru producţia de componente auto ThyssenKrupp Bilstein de la Sibiu.
”Extinderea diviziei de Building Consultancy ne-a permis să acoperim o arie largă de proiecte, atât din punct de vedere geografic, prin echipe dedicate local, cât şi din punct de vedere specializare multidisciplinară, mergând mai departe de sectorul spaţiilor de birouri şi fiind implicaţi în gestionarea proiectelor de construire de centre medicale sau unităţi de producţie industriala. În ultimii cinci ani, CBRE a oferit servicii de management de proiect şi control al costurilor pentru fabrici care totalizează investiţii ale clienţilor de peste 100 de milioane de euro, cu o suprafaţă cumulată de aproximativ 50.000 mp”, a declarat Gabriel Balaban.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Noua fabrică ThyssenKrupp Bilstein a fost inaugurată la finalul lunii iunie şi reprezintă o extindere a unităţii existente, având ca scop producerea de amortizoare pentru clienţi precum Daimler, Jaguar Land Rover sau Porsche. Investiţia Thyssenkrupp a creat peste 350 de noi locuri de muncă la fabrica din Sibiu, care are acum în jur de 1.000 de angajaţi.
Companiile de producţie au generat 5% din cererea pentru spaţii logistice şi industriale înregistrată la nivelul primelor şase luni ale anului 2019, când a fost tranzacţionată o suprafaţă totală de 112.500 mp. Stocul modern de spaţii logistice şi industriale din România a atins, în primul semestru al anului 2019, pragul de 4,04 milioane mp, dintre care o suprafaţă de 55% se găseşte în proprietăţi din apropierea oraşelor regionale, potrivit companiei.
”România are nevoie în continuare de investiţii în producţie şi estimăm că în următorii trei – cinci ani vom asista la investiţii de sute de milioane de euro pentru dezvoltarea de noi fabrici sau extinderea celor existente. Nevoia de infrastructură rămâne vitală, mai ales în regiunile care nu se află în zona de vest a ţării”, a adăugat Gabriel Balaban.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.