Casa de brokeraj XTB a generat un profit net de 103,4 milioane de euro în primul semestru, cu 623,2% mai mare decât cel din prima jumătate a anului 2021, în timp ce veniturile din operaţiuni au fost de 180,1 milioane de euro, în creştere cu 238,4%.
"În această perioadă, XTB a generat un profit net de 103,4 milioane euro, care a fost cu 623,2% mai mare decât cel din prima jumătate a anului 2021, dar şi cu 56,5% mai mare decât recordul înregistrat în istoria companiei, în prima jumătate a anului 2020, când a fost de 66,1 milioane euro. Factorii semnificativi, care au influenţat nivelul rezultatelor XTB, au fost volatilitatea ridicată, persistentă pe pieţele financiare şi de mărfuri, cauzată, printre altele, de situaţia geopolitică constant tensionată, şi o bază de clienţi în creştere sistematică”, arată compania.
Veniturile din operaţiuni, înregistrate în prima jumătate a anului 2022, s-au ridicat la 180,1 milioane de euro, ceea ce înseamnă o creştere cu 238,4% faţă de prima jumătate a anului 2021.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
În schimb, costurile operaţionale s-au ridicat la 57,6 milioane euro (în prima jumătate a anului 2021- 35,9 milioane euro).
În al doilea trimestru al anului 2022, XTB a înregistrat 45.700 de clienţi şi, cumulat cu 55.300 de clienţi noi în primul trimestru, rezultă un total de peste 101.000 de clienţi noi la sfârşitul lunii iunie.
"Astfel, în ambele trimestre, compania şi-a îndeplinit ţelul, de a achiziţiona în medie cel puţin 40.000 de clienţi noi trimestrial. În trimestrul II al anului 2022, numărul total de clienţi a depăşit jumătate de milion, ajungând la 525.300 la finalul lunii iunie”, mai arată compania.
A crescut şi volumul tranzacţionat cu instrumente CFD exprimat în loturi - în prima jumătate a anului a însumat 3,05 milioane de tranzacţii faţă de 1,99 milioane în perioada corespunzătoare din 2021 (o creştere de 53,6%).
De asemenea, valoarea depozitelor nete ale clienţilor a crescut cu 17,5% (de la 354,4 milioane euro în prima jumătate a anului 2021, la 416,5 milioane euro în prima jumătate a anului 2022).
"Extinderea sistematică a bazei de clienţi înseamnă că înregistrăm o creştere a numărului de tranzacţii şi, astfel, o creştere a veniturilor. Volatilitatea continuă de pe pieţe din al doilea trimestru s-a tradus într-o profitabilitate mai mare”, spune Omar Arnaout, CEO XTB.
Când vine vorba de veniturile XTB, în ceea ce priveşte clasele de instrumente responsabile de generarea sa, în prima jumătate a anului 2022, CFD-urile bazate pe indici au fost cele mai profitabile.
Ponderea acestora în structura veniturilor din instrumente financiare a ajuns la 48,9%.
A doua cea mai profitabilă clasă de active a fost reprezentată de instrumentele CFD bazate pe mărfuri. Ponderea lor în structura veniturilor în prima jumătate a anului 2022 a fost de 34,8%. Cele mai profitabile instrumente din această clasă au fost CFD-urile bazate pe cotaţiile resurselor energetice: gaze naturale, petrol şi aur.
Veniturile din instrumentele CFD bazate pe valute au reprezentat 13,4% din totalul veniturilor, iar cele mai profitabile instrumente financiare din această clasă s-au bazat pe perechea valutară EUR - USD.
Costurile operaţionale în prima jumătate a anului 2022 s-au ridicat la 57,6 milioane euro şi au fost cu 21,7 milioane euro mai mari decât în perioada corespunzătoare a anului precedent (35,9 milioane euro în prima jumătate a anului 2021).
Cel mai important element a fost reprezentat de costurile de marketing, rezultate din campaniile de marketing începute în trimestrul I şi continuate în trimestrul II.
Dezvoltarea companiei este asociată şi cu o creştere a numărului de angajaţi, care s-a tradus într-o creştere a costului salariilor şi a beneficiilor angajaţilor cu 7 milioane euro.
"Ne vom continua campaniile de marketing promovând soluţiile de investiţii pe care le oferim şi instrumentele care facilitează intrarea în lumea investiţiilor: de la dezvoltarea platformei în conformitate cu aşteptările clienţilor, analize zilnice de piaţă, până la numeroase materiale educaţionale. Activităţile noastre sunt completate de modificări ale ofertei, care sunt un răspuns la situaţia în schimbare a pieţei şi la aşteptările clienţilor”, adaugă Omar Arnaout.
Cu aproape 20 de ani de experienţă în pieţele financiare, XTB este, în prezent, unul dintre cei mai mari brokeri de instrumente derivate din lume şi o companie completă de investiţii listată pe Bursa de la Varşovia. XTB Group include companii reglementate de cele mai mari autorităţi de supraveghere din lume, inclusiv FCA, CySEC şi KNF. XTB este o companie tip fintech. Din 2004, XTB Group s-a extins pe 12 pieţe importante din Europa, America Latină şi Asia, atrăgând peste 500.000 de investitori individuali. În 2021, XTB Group a primit licenţe pentru a opera în Emiratele Arabe Unite şi Africa de Sud. Cu platforme dezvoltate in-house şi premiate la nivel global (xStation şi xStation Mobile), XTB Group oferă peste 5.400 de instrumente, inclusiv acţiuni cu deţinere, ETF-uri cu deţinere şi CFD-uri pe valută, indici, mărfuri, acţiuni, ETF-uri şi criptomonede. În plus, prin X-Open Hub, XTB oferă tehnologii de vârf pentru instituţiile financiare din întreaga lume.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.