Bursele europene au închis luni în scădere, în timp ce investitorii s-au pregătit pentru o săptămână cu decizii importante privind ratele dobânzilor din partea Rezervei Federale a SUA şi a Băncii Angliei, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Indicele regional Stoxx 600 a încheiat ziua în declin cu 0,2%, deşi sectoarele şi bursele majore au avut evoluţii divergente. Acţiunile tehnologice au scăzut cu 1,26%, extinzându-şi pierderile după deschiderea bursei din SUA, piaţa fiind trasă în jos de evoluţia acţiunilor Apple.

Indicele de referinţă european a încheiat ziua de  vineri în creştere şi a urcat 1,09% săptămâna trecută, pe măsură ce un impuls pozitiv a revenit pe piaţă.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Cu o reducere a dobânzilor din SUA aproape garantată, investitorii aşteaptă să vadă cât de mult va reduce Fed dobânzile miercuri şi ce indicii va oferi Jerome Powell cu privire la viitoarea direcţie a politicii monetare.

Conducerea Băncii Angliei se va întâlni, de asemenea, joi pentru decizia de politică monetară, pieţele fiind în prezent împărţite dacă va reduce sau nu dobânzile, pentru a doua oară în două luni.

Pieţele din Asia au avut luni o evoluţie mixtă, în timp ce investitorii au analizat datele economice cheie din China şi aşteaptă reuniunea Băncii Japoniei de vineri.

În Europa, inflaţia în Italia a încetinit la 1,1% în august, au arătat date noi publicate de biroul de statistică Istat.

Indicele DAX, al bursei din Germania, a scăzut cu 0,38%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,21%, iar FTSE 100, al bursei din Londra, a urcat cu numai 0,06%. Indicele italian FTSE MIB a stagnat, în timp ce IBEX 35, al bursei din Madrid, a avansat cu 0,35%.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.