Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă, referindu-se la propunerea formulată de Grecia cu privire la o colaborare cu România şi Bulgaria pentru a combate creşterea preţurilor la energie, că România este deschisă ”oricărei măsuri care duce la o scădere a preţului pentru consumator şi pe piaţa zilei următoare”. ”Soluţia în sistemul acesta energetic nu este autarhia”, susţine ministrul, care subliniază importanţa securităţii energetice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Noi suntem deschişi oricărei măsuri care duce la o scădere a preţului pentru consumator şi pe piaţa zilei următoare, că vorbim de consumatori casnici sau de consumatori non-casnici. Vom discuta această propunere, sunt convins, şi în reuniunile consiliilor de miniştri la nivel european”, a declarat Sebastian Burduja, marţi seară, la Digi 24. 
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
El a adăugat că propunerea Greciei ”trebuie analizată”.
 
Ministrul a susţinut că, în principiu, cu cât piaţa este mai mare, cu atât preţurile ar trebui să fie mai mici.
 
”Soluţia în sistemul acesta energetic nu este autarhia. Sigur că ne dorim să fim independenţi din punct de vedere energetic, dar e mai important să avem securitate energetică”, a subliniat Sebastian Burduja.
 
Ministrul energiei din Grecia, Theodore Skylakakis, a declarat, luni, că piaţa unificată a energiei electrice din UE nu funcţionează pentru sud-estul Europei şi că va colabora cu România şi Bulgaria pentru a găsi o soluţie permanentă la creşterea preţurilor la energie în regiune, relatează Reuters.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.