Compania minieră britanică Vast Resources a anunţat joi rezultate record în ceea ce priveşte producţia la mina Mănăila, astfel că în trimestrul al treilea, iulie-septembrie, cantitatea de minereu extras a crescut cu 46% până la 40.462 tone uscate, în timp ce cantitatea de minereu măcinat a crescut cu 39% până la 39.135 tone uscate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Comparativ cu cel de-al doilea trimestru al anului 2017, producţia de concentrat de cupru a crescut cu 31% până la 1.082 tone uscate în trimestrul III, în timp ce producţia de concentrat de zinc a scăzut cu 25% până la 118 tone uscate, din cauza absenţei activităţilor de procesare ale acestui produs în anumite perioade din acest trimestru”, arată un comunicat al companiei.

Producţia de concentrat de aur a crescut şi ea cu 50% în al treilea trimestru, la şapte tone uscate, în timp ce gradul de concentrat de aur a scăzut cu 30% pe trimestru, la 31,4 grame pe tonă.

De asemenea, asocierea la licenţa pentru Băiţa Bihor face şi ea progrese, iar activităţile de prospectare în zonele Măgura Neagră şi Piciorul Zimbrului, aflate în vecinătatea minei polimetalice din Mănăila şi care deţin mineralizare polimetalică, au început şi ele.

”În timp ce compania se concentrează pe continuarea creşterii producţiei şi a calităţii minereului, asocierea la licenţa minei din Băiţa Bihor pentru exploatarea şi prelucrarea minereului polimetalic din perimetrul de exploatare a minelor Băiţa Bihor SA se află în stadii avansate de negociere şi sunt conforme cu toate cerinţele şi dispoziţiile legale actuale”, informează societatea.

Consiliului de administraţie al Băiţa SA a solicitat acţionarului său, Ministerului Economiei, aprobarea asocierii privind licenţa de exploatare şi prelucrare a minereului polimetalic din perimetrul de exploatare Băiţa Bihor cu AFCR (deţinută în proporţie de 80% de Vast Resources), în acord cu prevederile legale în vigoare.

”Mai mult, au fost demarate activităţile de prospectare  la Piciorul Zimbrului şi Măgura Neagră în conformitate cu strategia companiei Vast Resources de a explora resursele de lângă Mănăila şi de a extinde amprenta mineralizată românească prin achiziţionarea de operaţiuni miniere de exploatare şi noi descoperiri”, adaugă oficialii companiei.

Piciorul Zimbrului şi Măgura Neagră se află la 74 km de mina de la Mănăila, deţinută în proporţie de 100% de Vast Resources.

"Rezultatele celui de al treilea trimestru sunt foarte bune şi arată că putem furniza calitate şi cantitate din mina noastră din Mănăila. În acelaşi timp, obiectivul nostru de dezvoltare a afacerii în România se desfăşoară conform planurilor, în ceea ce priveşte avansarea în negocierile cu Băiţa SA şi începerea prospectării pentru Piciorul Zimbrului şi Măgura Neagră, care sunt foarte apropiate de mina noastră din Mănăila", a declarat Andrew Prelea, director general şi preşedinte al Vast Resources România.

Oficialii Vast Resources spun că vor continua să investească în operaţiunile din România şi să aloce cea mai mare parte din bugetul de investiţii propus pentru aceste proiecte.

Compania Vast Resources a fost fondată la sfârşitul anului 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe şi Africa de Sud. În completarea activităţii din Africa, în mai 2013, Vast Resources şi-a îndreptat atenţia către România, în vederea dezvoltării strategiei de business.

 

 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.