Banca Europeană de Investiţii (BEI) a semnat acordarea unui împrumut de tip quasi equity (linie de creditare dependentă de performanţele companiei) de 50 de milioane de euro cu Bolt, platforma europeană de transport la cerere din Estonia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Finanţarea este susţinută de Fondul European pentru Investiţii Strategice (FEIS), principalul pilon al Planului de investiţii pentru Europa.

"Obiectivul finanţării este acela de a sprijini iniţiativele de dezvoltare şi cercetare ale produselor Bolt în domenii în care utilizarea tehnologiei poate îmbunătăţi siguranţa, fiabilitatea şi sustenabilitatea serviciilor sale, menţinând, în acelaşi timp, eficienţa ridicată a operaţiunilor companiei", arată compania într-un comunicat.

Acesta include investiţii în servicii existente precum ride-hailing, dar şi în servicii noi, cum ar fi car-sharing, bike-sharing şi livrare de mâncare.

"Bolt este un bun exemplu de excelenţă europeană în domeniul tehnologiei şi al inovaţiei. Banca este foarte încântată să sprijine compania pentru îmbunătăţirea serviciilor sale, precum şi să îi permită să se extindă în noi domenii de activitate", spune Vicepreşedintele BEI, Alexander Stubb.

Paolo Gentiloni, Comisarul European pentru Economie, a spus că Estonia este în prima linie a transformării digitale în Europa.

"Sunt mândru că Europa, prin Planul de Investiţii, sprijină strategia de cercetare şi dezvoltare a platformei estoniene Bolt, pentru a crea servicii inovatoare şi sigure, care vor spori mobilitatea urbană", afirmă acesta.

Banca Europeană de Investiţii (BEI) este instituţia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene deţinută de statele sale membre. Aceasta oferă finanţări pe termen lung, disponibile pentru investiţii solide care să contribuie la obiectivele politicii UE. În ultimii cinci ani, BEI a pus la dispoziţia proiectelor estoniene aproape 830 de milioane de euro, printre altele, în domeniul tehnologiei, infrastructurii şi transporturilor.

Bolt este cea mai mare platformă europeană de transport la cerere. Serviciile companiei variază de la ride-hailing până la micromobilitate şi food delivery. 

În România, principalii competitori ai companiei sunt Uber, Clever şi Yango.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.