Boeing şi-a retras oferta de contract colectiv de muncă pentru 33.000 de maşinişti care se află în grevă de la jumătatea lunii septembrie şi a spus că negocierile ulterioare ”nu au sens în acest moment”, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Maşiniştii au încetat lucrul pe 13 septembrie, după ce au respins în mod covârşitor un contract de muncă provizoriu oferit de companie, oprind producţia majorităţii aeronavelor Boeing, care sunt fabricate în zona Puget Sound.

Ulterior, Boeing a îmbunătăţit oferta, crescând majorările salariale, un bonus de ratificare şi alte îmbunătăţiri, pe care sindicatul le-a refuzat, argumentând că propunereanu a fost negociată.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Discuţiile s-au întrerupt din nou în această săptămână, ceea ce înseamnă că greva va continua.

Oprirea va costa pe Boeing mai mult de 1 miliard de dolari pe lună, a declarat marţi S&P Global Ratings, în timp ce a emis o perspectivă negativă pentru ratingurile de credit ale gigantului aerospaţial.

Stephanie Pope, CEO al unităţii de avioane comerciale a Boeing, a declarat că producătorul de avioane a îmbunătăţit oferta în timpul discuţiilor din această săptămână, dar a spus că sindicatul nu a luat în considerare propunerile.

”În schimb, sindicatul a făcut cereri nenegociabile cu mult peste ceea ce poate fi acceptat dacă dorim să rămânem competitivi ca afacere”, a spus Pope într-o notă adresată personalului.

Sindicatul, Asociaţia Internaţională a Maşiniştilor şi Lucrătorilor din Aeronautică, a declarat marţi că Boeing a refuzat să îmbunătăţească salariile, planurile de pensionare şi concediile sau concediile medicale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.