Banca Comercială Română (BCR) şi Banca Europeană de Investiţii (BEI) au semnat un acord pentru implementarea garanţiei de portofoliu PNRR, prin care BCR va acorda credite de până la 200 milioane de euro companiilor cu peste 500 de angajaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Banca Comercială Română (BCR) şi Banca Europeană de Investiţii (BEI) au semnat un acord pentru implementarea garanţiei de portofoliu PNRR, prin care BCR va acorda credite de până la 200 milioane de euro companiilor cu peste 500 de angajaţi. Prin BCR, companiile vor putea accesa credite în valoare de până la 25 milioane euro (sau echivalent în lei), garantate în proporţie de maxim 80% de către BEI, pentru proiecte de investiţii şi pentru susţinerea capitalului de lucru necesar implementării acestora”, anunţă BCR.

Acordul sprijină proiectele care avansează tranziţia verde şi digitală, dar şi consolidarea coeziunii economice şi sociale, fiind un instrument cheie în cadrul iniţiativei NextGenerationEU.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

„Prioritatea BCR este să susţină şi să finanţeze investiţiile în proiecte transformaţionale pentru România, care vizează modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii, dar şi rezilienţa economiei. Ne bucurăm să fim parteneri în acest acord cu Banca Europeană de Investiţii, care contribuie la susţinerea reformelor şi investiţiilor structurale. Vorbim despre proiecte de impact în dezvoltarea durabilă şi stabilitatea economică a României pe termen lung, care susţin echilibrarea dezvoltării regionale şi oferă acces echitabil la oportunităţi economice”, a declarat Bogdan Cernescu, managing director, head of Corporate Banking BCR.

Proiecte eligibile pentru finanţare BCR cu garanţie parţială BEI:

  • Proiecte de infrastructura - care vizează dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii de transport, energie, apa şi canalizare, precum şi a infrastructurii digitale;
  • Proiecte de mediu şi sustenabilitate - prin investiţii în energie regenerabilă, eficienţă energetică, proiecte ecologice şi alte iniţiative care contribuie la protecţia mediului;
  • Proiecte de digitalizare şi inovare - prin susţinerea proiectelor de automatizare, digitalizare şi inovatie tehnologică în diverse sectoare economice;
  • Proiecte de educaţie şi sănătate – prin dezvoltarea de infrastructură educaţională şi sanitară, precum şi pentru alte iniţiative în domeniul social

Acordul pentru garaţia de portofoliu se adaugă unei contribuţii totale de 1,4 miliarde de euro pe care BEI o are în implementarea proiectelor PNRR în România. Până în prezent, sprijinul acordat de BEI prin PNRR a fost pentru cofinanţarea a două autostrăzi - A3 şi A7 - în ţară.

 Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

BCR oferă produse şi servicii financiare, printr-o reţea de 20 centre de afaceri şi 18 birouri mobile dedicate companiilor şi 319 de unităţi retail situate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori, dintre care 69% sunt unităţi unde operaţiunile cu numerar se efectuează doar la echipamente (cashless). BCR are o reţea naţională extinsă de ATM-uri şi maşini multifuncţionale (2.000 de echipamente) şi servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking şi E-commerce.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.